Caroline Wozniacki.Foto: AP/Scanpix
Tennis
25. oktoober 2018, 21:29

Wozniacki avaldas, et võitleb kroonilise liigesehaigusega

Tänavu Austraalia lahtistel enda karjääri esimese suure slämmi tiitli võitnud tennisist Caroline Wozniacki avaldas, et tal diagnoositi suvel reumatoidartriit.

"Ma olen väga uhke selle üle, kuidas ma olen suutnud positiivseks jääda ning sellel mitte lasta enda segada," lausus 28-aastane taanlanna pärast neljapäeval WTA finaalturniiril Elina Svitolinalt saadud kaotust, vahendab ERR Sport.

"Ma ei tahtnud sellest varem rääkida, sest ei soovinud vastastele eelist anda. Ma õppisin sellega pärast matše toime tulema," lisas endine maailma esireket. "Mõnel päeval ei saa sa pärast ärkamist voodist üles, kuid mõnel teisel päeval on kõik korras ja sul nagu polekski midagi viga."

Kliinik.ee selgitab, mis haigusega on tegu:

Reumatoidartriit ehk reumatoidne liigesepõletik on krooniline haigus, mis võib alata igas elueas, esinedes enam naistel. Kõige harvem haigestuvad noored mehed. Haigus on laialt levinud kogu maailmas (põeb umbes 1% elanikkonnast). Reumatoidartriidi tekkepõhjused pole selged. Erinevatel aegadel on põhjustajaks peetud infektsioone, oma osa arvatakse olevat ka väliskeskkonna teguritel ning elutingimustel. Võimalik, et haigust põhjustav tegur kutsub reumatoidartriidi esile ainult neil inimestel, kellel on pärilik eelsoodumus.