Markko Märtin.Foto: Alar Truu
WRC
27. oktoober 2018, 11:28

ÕL KATALOONIAS | STATISTIKAPOMM: Kataloonia jääb Markko Märtini karjäärile märgiliseks kohaks

Täna sõidetakse Hispaania MM-rallil teine täispikk võistluspäev, mis võib ralli üldjärjestuse suures osas paika panna. Õhtulehe kolmas statistikapomm Katalooniast on pühendatud Kataloonia MM-rallil osalenud eestlastele.

1. eestlasena sõitis Kataloonia MM-rallil Markko Märtin. Aasta siis oli 2000 ning Märtin teenis koos Michael Parkiga 10. koha. Nende taltsutada oli Toyota Corolla WRC.

Kataloonia MM-ralli jääb Märtini karjäärile alati märgiliseks kohaks, sest just seal võitis ta oma karjääri 5. MM-ralli. Kahjuks jäi see ka tema viimaseks triumfiks.

1. Eesti ekipaaž pani end Kataloonias proovile 2003. aastal, mil Urmo Aava ja Kuldar Sikk sõitsid Suzuki Ignis 1600ga. Nad teenisid üldarvestuses 24. koha, JWRC-arvestuses oldi viiendad.

Kokku on Kataloonias stardijoonel olnud 14 eestlast: lisaks Märtinile, Aavale ja Sikule on sellel MM-rallil piloodi või kaardilugejana võidu sõitnud Ott Tänak, Martin Järveoja, Jaan Mölder juunior, Martin Kangur, Sergei Larens, Sander Pärn, Ken Järveoja, Mait Maarend, Mihkel Kapp, Raigo Mõlder ja Karl Kruuda.

Sander Pärn. Foto: Aldo Luud