Anett KontaveitFoto: AFP/Scanpix
Tennis
27. oktoober 2018, 14:22

Anett Kontaveit tipptennisest: see on väga raske elu

Äsja elus esimest korda maailma edetabelis 20 sekka tõusnud tennisist Anett Kontaveit vestles täna ETV saates "Hommik Anuga", kus rääkis ligi 20minutilise intervjuu käigus muuhulgas profisportlase eluga kaasnevatest pingetest ja toodud ohvritest. 

"See on väga raske elu," lausus Kontaveit. "Kõik need mängud ja head saavutused, nende taga on väga palju stressi, närveerimist, iga nädal uude kohta reisimist. See kõik on raske tegelikult. Paljud inimesed ütlevad, et sa reisid nii palju, näed kõiki kohti, miks sa kurdad? Et paljudel pole sellist võimalust. Kui inimesed ise igal nädalal ei reisi, seda elu ei ela, et ühest hotellist teise, ühtedelt väljakutelt teise käia, siis on seda väga raske ette kujutada."

Toodud ohvritest: "Eks neid ohvreid on palju ja mitmesuguseid. Ei oskagi öelda. Mäletan, et mul nooremana oli raskem mingitest asjadest loobuda, mis olid tähtsad. Sellised, mis praegu tunduvad natuke rumalad asjad, aga näiteks sünnipäevad ja asjad, millel ma ei saanud osaleda. Tundsin alati ennast nii väljajäetuna kõigest, mis kodus toimus. Aga nüüd on see kõik kuidagi nii loomulikuks muutunud, et olen kogu aeg ära olnud, ma ise võib-olla ei muretse sellepärast enam nii palju. See on üks selle elu osa."

Enda "akude" laadimisest: "Kodus olemine annab mulle päris palju energiat. Mu sõbrad ja pere annavad mulle energiat."

Lõpetuseks uuris saatejuht Anu Välba, millal Kontaveit siis edetabelis esimeseks tõuseb. Tennisist vastas naerdes, et "anna mulle mõned aastad".