Maadlevad Heiki Nabi (paremal) ja Riza Kayaalp.Foto: AFP/Scanpix
Maadlus
27. oktoober 2018, 18:48

VIDEO | Heiki Nabi kaotas MMi poolfinaalis ja püüab homme pronksi

Budapestis peetaval maadluse MMil alustasid täna kõige raskemad, kuni 130 kg kaaluvad mehed, ning Heiki Nabi jõudis poolfinaali. Kaheksandikfinaalis alistas Nabi mulluse MM-finaali revanšmatšis türklase Riza Kayaalpi 2:1, kaheksa parema seas oli ta sama skooriga üle Tšiili esindajast Yasmani Acosta Fernandezist. Pääsu eest finaali heitles Nabi Rio olümpial pronksmedali võitnud venelase Sergei Semjonoviga ja sai kirja 0:2 kaotuse. Eestlase pronkismatš toimub homme.

Kaheksandikfinaal: Maadlusloos on sageli armutu, nõnda said eelmise aasta võistluse kaks paremat nüüd kohe kokku kaheksandikfinaalis. Õigeks maadluseks ei läinudki, sisuliselt kõik kuus minutit pusiti püsti olles, vaid korra pandi kumbki mees parterisse, aga sellel tulemust polnud.

Kuueminutilise maadlusaja esimesel poolel teenis vastase passiivsuse eest punkti Nabi, teisel poolel Kayaalp. Türklane surus viimasel 40 sekundil maruliselt, üritades eestlast ringist välja lükata, kuid ei suutnud seda ja kohtunikud andsid veidi enne lõppu punkti Nabile. 2:1 matš lõppeski ja Kayaalp polnud selle otsusega rahul.

Veerandfinaal: stsenaarium oli äärmiselt sarnane eelmise ringiga. Esimesel perioodil teenis vastase passiivsuse eest punkti Nabi, teisel poolel Fernendez. Viimase minuti alguses andsid kohtunikud punkti Nabile ja eestlane läks 2:1 ette. Kuuba päritolu Fernadez suutis Nabil vere lahti lüüa, aga seis jäi samaks ja seega on Nabi poolfinaalis.

Poolfinaal: Nabile astus vastu tugev venelane Sergei Semjonov, kellele ta kaotas ka Rio olümpial. Täna olid venelase võidunumbrid 2:0 ja Nabi jätkab medalijahti homses pronksimatšis.