Selles olukorras teenis Ivan Almeida vastaselt ebasportliku vea.Foto: Martin Ahven
Korvpall
27. oktoober 2018, 18:51

7 VÕTIT | Kodune avalöök ebaõnnestus, Kalev/Cramo - Avtodor 102:113

BC Kalev/Cramo pidas korvpalli Ühisliigas koduse avamängu, võttes Rocca al Mare suurhallis vastu Saraatovi Avtodori ja kaotas 102:113. Kalev sai ühe võidu kõrvale kolmanda kaotuse. Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtmeküsimuse abil.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Avtodori hea ründemäng ja kõrgem klass. Pärast tasavägist mängu algust hakkasid külalised tasapisi eest libisema. Teisel veerandil käristati vahe korra 14 punktile ning ehkki Kalev vähendas vahe tükiks ajaks ühekohaliseks (poolaeg 38:45, enne lõpuveerandit 66:75), pääses Avtodor viimase perioodi alguses juba 17 punktiga pakku ja hoidis edu lõpuni. Külaliste võit oli teenitud, ameeriklastest leegionärid on oma hinnaklassi kohta - Saraatovi klubi võimalusi ei saa võrrelda Venemaa rikkamatega - kvaliteetsed ja mängisid oma Kalevi kolleegid üle.

2. Kui palju ruumi sai hooaja avamängus 36 punkti visanud Ivan Almeida?

Vahepeal üsna palju, kuid lõpus mitte. Võis arvata, et vastased valvavad pärast Nižni Novgorodis näidatud kontserti Almeidat hoopis hoolikamalt ja annavad pigem mõne teise mehe pealt abi. Kui vahepeal peetud kohtumistes suursoosikute Himki ja CSKAga oli teada, et vastas on väga kvaliteetsed mängijad ja kellelegi kalevlastest ei anta kerget päeva, siis nüüd astus taas vastu nii-öelda enda masti tiim. Almeida alustas tagasihoidlikult, kuid sattus vahepeal heasse hoogu. Poolajaga oli tal koos 8 punkti, kolmanda veerandi lõpuks 17, ent siis hakati teda hoolikamalt jälgima. Viimase veerandiga lisandus tema kontosse neli silma.

3. Kuidas toimib Kalevi eesliin?

Tsentrid Landen Lucas ja Reggie Lynch said kahe peale kokku 28 minutit mänguaega, päris palju kasutas peatreener Donaldas Kairys eesliinis number "neljasid" Kangur-Kitsing-Salaš. Lucas viskas mängu alguses kiirelt kaks korvi, aga jäi seejärel varju. On selge, et Kairys ei jäänud rahule ka Lynchi panusega - muidu poleks tolle mänguaeg piirdunud ainult 7 minutiga. Tsentrite osakond ei tööta nii, nagu vaja.

4. Kes oli Kalevi parim?

Branko Mirkovic. 36aastane mängujuht sütitas omasid algusest peale, tabas kiirelt kolm kolmest ja jagas kaaslastele sööte. Ta viibis väljakul 38 minutit, Vahetusmees Tanel Sokk sai pärast kaheminutilist väljakul viibimist löögi vastu pead ja seetõttu Kairys teda rohkem mängu ei saatnud. Mirkovici arvele jäi 21 punkti ja 4 korvisöötu.

5. Mida peab Kalev järgmiseks mänguks parandama?

Individuaalset kaitset. Nagu peatreener Donaldas Kairys enne mängu rõhutas, on Avtodoril üks-ühe vastu tugevad mängijad ja nende vastu peab kaitses hoolikalt tegutsema. Ent Perrin Buford viskas 30 ja Trae Golden 24 punkti, tabades sageli Eesti meistri mängijaid üks-ühe vastu üle mängides. Teisel poolajal toetasid liidreid hästi ka kaaslased, viimase 20 minutiga viskasid külalised 68 punkti!

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Avaldame kommentaarid esimesel võimalusel.

7. Mis saab edasi?

Kalev peab Ühisliigas järgmisel nädalal lausa kaks mängu: 31. oktoobril kohtutakse Riias sealse VEFi ja 3. novembril Krasnodaris ühe soosiku, Lokomotiv-Kubaniga. Avtodori aga ootab 31. oktoobril EuroCupi mäng Den Boschis, Ühisliigas minnakse 4. novembril külla Moskva CSKA-le.