Sebastien Loeb.Foto: PAU BARRENA
WRC
28. oktoober 2018, 11:25

ÕL KATALOONIAS | Liider Loebi välkotsus osutus meisterlikuks lükkeks (1)

Üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb tegi täna hommikul Hispaania MM-rallil ainuõige käigu: vaid tema masin läks rajale ainult kõvema seguga rehvidega ning see lüke oli suureks põhjuseks, miks Loeb enne kahte viimast katset ka liidrikohta hoiab.

"Seda otsust oli raske teha, aga tugenesime kogemustele ja saadud informatsioonile. Olin kindel, et kui enam ei saja, on kõvem rehvisegu õige valik," selgitas prantslane.

Loebi üllatas, et keegi teine kõvema rehvisegu kasuks ei otsustanud. Küll lisas ta, et vahetult enne hooldusalast lahkumist oli tema Citroenil all pehmem rehvisegu. "Otsustasin 30 sekundit enne lahkumist rehve vahetada. Ütlesin kõigile, et võtame pehmed rehvid, aga kui auto juurde läksin, mõtlesin ümber. Olin kindel, et kui keegi võtab kõvemad rehvid ning olud katse ajal ei muutu, kaotan pehmetega aega," rääkis ta.

Prantslase edu kaks katset enne lõppu on lähima jälitaja Jari-Matti Latvala on 7,1 sekundit. Ott Tänak on seitsmes ning kaotab liidrile 1.03,6. Kataloonia MM-ralli jätkub kell 11.50.