Thomas Sivertsson.Foto: Teet Malsroos
Käsipall
28. oktoober 2018, 22:09

Käsipallikoondise uus peatreener ei lase kaotustel ennast morjendada: minu jaoks oli see suurepärane nädal

Kahekordse olümpiahõbeda Thomas Sivertssoni peatreeneriperioodi Eesti koondise eesotsas on alanud kahe kindla kaotusega. 2020. aasta EM-valiksarja avamängus jäädi 25:35 alla Hollandile ning pühapäeva õhtul tuli kodusaalis vastu võtta 20:31 kaotus mulluselt MM-pronksilt Sloveenialt. 

Vaatamata allajäämistele on tituleeritud rootslane koondise esitustega siiamaani rahule jäänud. "Tulemusega ei saa muidugi rahule jääda, sest saime 10- ja 11väravalise kaotuse, aga teine asi oli tänase kohtumise mängupilt. Olime ühe maailma parima koondise vastu peaaegu poolajani ikkagi mängus sees," sõnas rootslane pärast kohtumist. 

"Püsisime väga kaua mängus ja mehed julgesid kohtumise alguses vastutust võtta. Vahetustega lubasime aga vahe sisse teha, aga parimate vastu ongi raske mängida," jätkas ta. 

25minutilise mängu järel oli tõesti Eesti veel mängus sees ning vaid üheväravalises kaotusseisus, kuid riietusruumi tuli siiski minna 11:16 kaotusseisust. Mis avapoolaja lõpus juhtus, kas väsimus?

"Raske on niimoodi konkreetselt öelda, aga eks väikesed pisivead said seal maksvaks. Tegime kolm-neli väikest eksimust, täpselt nagu Hollandi vastu. Ehk olukorrast, kus meie peaksime ründama, said nemad kiire värava. Need kaks miinust olid kokku Sloveenia vahespurdi põhjuseks," leidis Sivertsson. 

"Väikese kogemusega koondises ongi raske. Aga teeme selle nimelt tööd, et üks päev neid vigu enam ei tuleks ning siis oleme ka poolajal Sloveeniaga võrdsed," jätkas ta. 

Sama leidis ka koondise kapten Martin Johannson: "Klassivahe lihtsalt. Poolaegade alguses võime hästi mängu sisse minna, aga mingil hetkel see kontsentreenitus kaob. Vastased hoiavad 60 minutit taset nii kõrgel, et kui korra keskendumises lõtv moment sisse tuleb, siis sealt meid ära karistataksegi."

Martin Johannson. Foto: Martin Ahven

Kuidas on aga mängijad uue juhendaja vastu võtnud? "Seda peaksid mängijatelt küsima," sõnas rootslane naerdes. "Meil on palju koosolekuid olnud, sest üritan teha praegu seda, mida muidu teed hooaja eel. Üritame igat päeva maksimaalselt ära kasutada ning uurida ka mängijatelt, mida nemad ootavad."

"Samas, lisaks uuele treenerile on meil ka palju uusi mängijaid. Üldiselt treeniksid sa seda minimaalselt 10 treeningmänguga, aga meie oleme siin otse vette visatud, aga mu abipersonal on olnud suurepärane ja mängijad kohanevad hästi. Näiteks avapoolajal näidatud kaitse oli täna väga hea ning kokkuvõttes on see olnud suurepärane nädal, vähemalt minu jaoks, ning ma ootan järgmist mängu juba väga," lisas Sivertsson. 

Johannsoni sõnul on suurimaks muutuseks olnud personaalne lähenemine. "Eks mäng on endiselt sama, käsipall, aga võib-olla keskendutakse nüüd rohkem mängija-mängija haaval ning võetakse rohkem personaalselt ette. Räägitakse mängijatega ning üritatakse meie silmaringi laiendada," lausus Bukaresti Steauas leiba teeniv eestlane. 

Järgmine EM-valikmäng toimub tuleva aastas aprillis kui Eesti võõrustab kodusaalis Lätit. Enne seda saab koondis kokku aga jaanuaris, kui uue peatreeneri käe all loodetakse Poolas lühike treeninglaager läbi viia. "Tahan selle nädala jooksul mõned mängud teha, et mängijad õpiksid liikumisi ning need muutuksid automaatseks," sõnas rootslane lõpetuseks.