Zinedine Zidane (vasakul) ja Antonio Conte.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
29. oktoober 2018, 13:36

Conte läheb ilmselt Madridi Reali päästma. Kas võimatu missioon?

Hispaania jalgpallis rullub tänavu lahti ajalukku minev müsteerium: kuidas saab Madridi Reali tasemega tiim nii kehva jalgpalli mängida?

Ülieduka perioodi järel lahkusid suvel klubist kaks võtmeisikut: peatreener Zinedine Zidane ja ründaja Cristiano Ronaldo. Võis eeldada, et mingit mõju see klubi käekäigule avaldab, aga tänaseks on selge, et muutus on fataalne!

Hispaania kõrgliigas on mängitud kümme vooru ja Reali leiab alles tabeli üheksandalt realt. Kirjas on neli võitu, kaks viiki ja neli kaotsut, mis annab kokku 14 punkti. Kõikide sarjade peale on viimasest seitsmest matšist võidetud üks.

Peatreener Julen Lopetegui saab ilmselt lähiajal kinga, aga vaevalt on õiglane kogu süü temale veeretada. Tegemist on siiski suurepäraseid tulemusi näidanud kogenud peatreeneriga. Ilmselt peituvad Reali probleemid sügavamal kui Lopetegui saamatuses.

Madridi Reali viimased mängud:

  • vs Sevilla 0:3 kaotus
  • vs Madridi Atletico 0:0 viik
  • vs Moskva CSKA 0:1 kaotus
  • vs Deportivo Alaves 0:1 kaotus
  • vs Levante 0:1 kaotus
  • vs Plzeni Viktoria 2:1 võit
  • vs Barcelona 1:5 kaotus
Julen Lopetegui treenerikarjäär võttis Madridi Realis masendava pöörde. Foto: AP/Scanpix

Ajaleht Marca andmetel lahkub Lopetegui ametist juba täna õhtul ning teda asendab Antonio Conte, kelle viimased töökohad olid Chelsea, Itaalia koondise ja Juventuse juures.

Sama ajalehe kolumnis avaldatakse arvamust, et 750 miljoni euro eest kokku ostetud jalgpallurid on jäänud iseenda edu ohvriteks. Järjepanu võidetud Meistrite liiga karikad ja edukas jalgpalli MM on nii mõnegi mehe vaimse poole kõikuma löönud. Enam ei suudeta nädalast nädalasse igale matšile keskenduda. Näis, kas Conte raudne rusikas tuleb ja lööb Madridi kuninglikus klubis korra majja või mitte.

Tagantjärele selgub, et omamoodi müstilise treeneritaibuga hiilanud Zidane lahkus uppuvalt laevalt. 2016. aasta jaanuaris tiimi üle võtnud legend võitis kolm korda järjest Meistrite liiga ja mõistis, et sellest tiimist rohkem välja ei pigista.

Tuumiku ümberehitamise ja uue hingamise otsimise jättis prantslane järeltulijate õlule. Esimene mees ehk Lopetegui kukkus läbi. Kas järgmisena asub ülikeerulist missiooni lahendama Conte, näitavad juba ehk lähitunnid.