Vichai Srivaddhanaprabha poeg Aiyawatt käis Leicester City staadionil isaga hüvasti jätmas. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
29. oktoober 2018, 14:22

GALERII | Hukkunud Srivaddhanaprabha poeg käis fännide loodud lillemeres isaga hüvasti jätmas (1)

Leicester City staadioni juures käivad täna tuhanded leinajad, kes mälestavad laupäeval kopteriõnnetuses hukkunud klubi omanikku Vichai Srivaddhanaprabhat.

Teiste seas olid paljud tunnistajaks hetkele, mil fännide loodud lillemerre tuli oma isaga hüvasti jätma Aiyawatt Srivaddhanaprabha, kes on viimastel aastatel töötanud Leicester City tegevjuhina. Suure tõenäosusega saab temast ka klubi uus omanik. Aiyawatti saatis täna abikaasa Aimon. 

Kokku suri laupäevases õnnetuses viis inimest. Politsei andmetel olid lisaks Srivaddhanaprabhale pardal veel piloodid Eric Swaffer ja Izabela Roza Lechowski ning omaniku lähikondlased Nursara Suknamai ja Kaveporn Punpare.

Helikopter tõusis staadioni keskpunkti juurest õhku tund pärast Leicester City ja West Ham Unitedi matši. Pealtnägijate sõnul kaotas lennumasin kiiresti juhitavuse ja hakkas õhus ringe tegema. Hetk hiljem kukkus kopter staadioni lähistel alla ja süttis põlema.

Vichai Srivaddhanaprabha poeg Aiyawatt käis Leicester City staadionil isaga hüvasti jätmas. Foto: AFP/Scanpix

Kes oli Vichai Srivaddhanaprabha?

60aastane Bangkokis sündinud miljonär Vichai Srivaddhanaprabha tutvustas end Leicesteri rahvale esmakordselt 2010. aastal, kui ostis sealse jalgpalliklubi. Kui tihtilugu ei leia välismaa omanikud teed Inglismaa fännide südamesse, siis Srivaddhanaprabha tõestas vastupidist. Kõigepealt palkas ta peatreeneriks maailmakuulsa Sven-Göran Erikssoni ja töötas pikaajalise edu nimel.

Kõige uskumatum kogu saaga juures ongi fakt, et Leicester City jõudiski eduni. Kui veel 2014. aastat alustati Inglismaa tugevuselt teises liigas, siis 2016. kevadel võideti klubi ajaloo esimene meistritiitel. Srivaddhanaprabha juhtimisel vormistati muinaslugu, mille sarnaseid leiab spordiajaloos üksikuid. Just tema palkas 2015. aasta juulis peatreeneriks Claudio Ranieri ning aitas itaallasel oma visiooni ellu viia.

Meenutame, et kihlveokontorid pidasid hooaja alguses Leicesteri võidušansse olematuks. Imele panstaja saanuks raha tagasi 5000kordselt! Inglismaal võitlevad tiitli eest maailma rikkaimad tiimid, aga Leicester tõestas, et rahal polegi tähtsust. Tõsi, raha oli ka Srivaddhanaprabhal, aga mitte lõputult. Otsuseid tehti targalt ja kaalutletult.

Srivaddhanaprabhat jäävad leinama abikaasa ja neli last.