Julen Lopeteguiga on Realis kõik.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
29. oktoober 2018, 22:08

KINDEL! Madridi Real lasi peatreener Lopetegui lahti

Madridi Reali jalgpalliklubi teatas oma kodulehel, et peatreener Julen Lopetegui on vallandatud. Viimaseks piisaks sai eile 1:5 kaotus Barcelonale.

Reali avalduses seisis, et samm tehti hooaja sellises faasis, kus kõikide eesmärkide täitmine on veel võimalik. Lisaks märgiti, et meeskonna kvaliteedi ja tulemuste vahekord pole paigas, sest tänavuse aasta Ballon d'Orile kandideerib kaheksa Reali pallurit. See arv pole kunagi varem nii suur olnud.

Esialgu võtab Lopetegui töö üle seni Reali B-tiimi juhendanud Santiago Solari. Solari võib asendustreener olla vaid 15 päeva, pärast seda tuleb talle Hispaania liiga reeglite järgi leping anda. Maailma suurimate meediaväljaannete andmetel polegi Solari Reali esimene valik ja suurimad võimalused töökoht endale saada on itaallasel Antonio Contel, kes sai juulis kinga Londoni Chelsea'st. 

Marca teatel on lisaks Contele ja Solarile võimalused olemas ka praegu Belgia koondist juhendaval hispaanlasel Roberto Martinezil.

52aastane Lopetegui sai Reali peatreeneriks tänavuse MMi ajal. Hispaania jalgpalliliit solvus toona koondise lootsi ametit täitnud mehe uue lepingu peale niivõrd, et lasi Lopetegui juba enne esimest Hispaania koondise mängu lahti.

Lopetegui ajastu algas Realis korralikult, aga viimasel ajal on tulemused täiesti rappa läinud. Hispaania liigas on kaotatud kolm mängu järjest ja 14 punktiga asutakse alles 9. kohal.

Real pidas Lopetegui juhendamisel vaid 14 ametlikku mängu. Alates 1929. aastast on ametist kiiremini priiks saanud vaid Juan Antonio Camacho, kes oli peatreener kuues matšis, enne kui ta peatreeneri kohalt tagasi astus.