Anett Kontaveit.Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP
Tennis
30. oktoober 2018, 11:51

Kontaveit alustas aastalõputurniiri hävitava kaotusega

Anett Kontaveit (WTA 20.) alustas tugevuselt teist aastalõputurniiri WTA Elite Trophy kindla 3:6 1:6 kaotusega Elise Mertensile (WTA 13.). 

Matš algas mõlema naise servimurdega ning väga võitluslikult. Vähehaaval suutis Mertens aga initsiatiivi endale haarata, kuid esialgu püsis Kontaveit mängus. Pärast seda, kui eestlannal õnnestus vastase serv murda ning 3:3ni jõuda, pani belglanna oma paremuse kindlalt maksma. Ta võitis kolm järgimist geimi ja ühtlasi seti 6:3. 

Hoo üles saanud Mertens jätkas samal lainel ka teises setis. Ta ei jätnud Kontaveidile mingisugust sõnaõigust ning pääses juhtima 5:0. Siis võitis ka eestlanna geimi, kuid ei enamat. Kokku kestis matš veidi üle tunni.

Homme kohtub Kontaveit Julia Görgesega (WTA 14.). Kolmesest alagrupist pääseb edasi vaid võitja. Nõnda suure kaotuse järel on eestlanna edasipääsu võimalused vaid teoreetilised. 

WTA Elite Trophy on tugevuselt teine aastalõputurniir, kus mängivad peamiselt tennisistid maailma edetabeli teisest kümnest. Turniiri auhinnafond on 2,3 miljonit dollarit, võitmatuna turniiri läbinud naine teenib 670 000.