Kris Meeke.Foto: JOSEP LAGO/AFP
WRC
30. oktoober 2018, 13:04

Tänaku uue tiimikaaslase aus ülestunnistus: ma pole autorallit nautinud

Tuleval hooajal Toyota rallitiimiga liituv Kris Meeke on olnud ligi pool aastat töötu ning see periood on õpetanud talle nii mõndagi. 

Aastaid MM-ralli karusellil tiirelnud Meeke oli Kataloonias pealtvaataja ning eksperdi rollis. 39aastane põhjaiirlane on pärast maikuud, mil ta Citroenist vallandati, eemale hoidnud, kuid lõppenud nädalavahetus avas ta silmi.

"Ma pole viimased kolm aastat ühtegi autoralli ülekannet vaadanud ega uudiseid lugenud. See on ilmselgelt üks märk, et ma pole rallit eriti nautinud," tunnistas Meeke Autosportile, kes Katalooniast kõvasti indu ammutas. 

Kogenud piloot kihutas Citroeni ridades alates 2013. aastast, kuniks ta tänavu Portugali ralli järel vallandati. Põhjus oli lihtne: Meeke lõhub liiga palju masinaid. Põhjaiirlase kiiruses pole aga keegi kunagi kahelnud, tema kontos on viis etapivõitu. 

Nõnda andiski talle uue võimaluse Tommi Mäkinen, kes Meeke´i tulevaks aastaks Toyotasse värbas. Rallimees on juba uut leivaisa ka kiitnud: "Seniste kohtumiste põhjal tundub, et Toyota on nagu üks suur pere," sõnas ta.