Aleksei Šved (palliga) 2017. aasta EMil.Foto: OZAN KOSE/AFP
Korvpall
30. oktoober 2018, 14:19

Venemaa korvpallikoondis tahab järgmisteks üliolulisteks mängudeks kokku ajada kogu kaardiväe eesotsas Švediga

Korvpalli MM-valikmängude järgmise "aknani" jääb täpselt kuu. Kuigi on teada, et Euroliigas ja NBA-s sel ajal pausi ei tehta, loodab Venemaa koondis kokku saada oma tugevaima koosseisu. 

"Ma ei taha liialdada, kui järgmised mängud on otsustava tähtsusega. Mõne tähtsa mängija puudumine võib meie järgmised kolm aastat ära rikkuda. Kui Venemaa ei jõua MMile, tähendab see, et jääme teist korda järjest olümpialt välja," ütles Venemaa korvpalliliidu juht Andrei Kirilenko fiba.com-ile. "See tähendaks, et järgmine võimalus suurturniiril mängida avaneks alles 2021. aasta EMil." 

Seega loodavadki meie idanaabrid kokku saada kogu kaardiväe eesotsas Moskva Himkis palliva Aleksei Švediga. Lisaks on esialgses 19mehelises nimekirjas Švedi meeskonnakaaslased Petr Gubanov ja Andrei Zubkov. Samuti on kutsutud kuus meest teisest Venemaa Euroliiga klubist Moskva CSKA: Semjon Antonov, Joel Bolomboy, Mihhail Kulagin, Nikita Kurbanov, Ivan Uhhov ja Andrei Vorontsevitš.

Venelastel seisavad tõepoolest ees tähtsad mängud, sest K-alagrupis on seis väga tihe. Ainsana on sealt pääsu MMile taganud Tšehhi, üsna turvaline on ka Prantsusmaa seis (mõlemal seitse võitu ja üks kaotus). Võitlus käib aga viimasele finaalturniiri piletile: nii Venemaa kui ka Soome on võitnud kaheksast mängust pooled, Bulgaaria kolm ning Bosnia ja Hertsegoviina kaks. Pidada jääb veel neli matši.

30. novembril võõrustab Soome Venemaad. Kolm päeva hiljem võtavad meie idanaabrid vastu Tšehhi, põhjanaabrid sõidavad külla Bosnia ja Hertsegoviinale. Samal ajal peetakse aga ka Euroliiga 10. voor. 29. novembril on võistlustules CSKA, päeva hiljem Himki. 

Venemaa esialgne nimekiri: