Võrkpallikoondise peatreener Gheorghe CretuFoto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
30. oktoober 2018, 19:49

Cretu kõrvale siirdub Poola tippklubisse abitreeneriks Rikberg

Eile sai Eesti võrkpallikoondise pealikust Gheorghe Cretust Poola tippklubi Rzeszowi Asseco Resovia peatreener. Täna sai teatavaks, et Cretu kõrval hakkab klubis abitreenerina tööle Eesti koondise statistik Alar Rikberg. 

Täna toimunud pressikonverentsil ütles Cretu, et ei mõelnud sellist pakkumist saades kaua. "Mul on suur au selle klubi juures töötada, see on mulle huvitav väljakutse. Seda pakkumist saades ma kaua mõtlema ei pidanud ja võtsin selle vastu. Tunnen hästi siinset olustikku ja mängijaid, sest olen selle klubi vastu mitu aastat mänginud," rääkis ta.

"Nii klubil kui meeskonnal on kõik eeldused eduks, kuigi Poola liiga on muutunud väga tasavägiseks ja sündinud on mitmeid üllatusi. Mäletan Lubini aegadest hästi, mis tunne on nii-öelda väiksematel klubidel Resovia-suguste suurte vastu mängida. Olin juba hommikusel jõutreeningul kohal ja suhtlesin seal ka mängijatega põgusalt ning teen seda lähiajal veel," lisas Cretu.

Laupäeval kohtub Poola liigas seni kõik neli mängu kaotanud Resovia Bedziniga. Resovia näol on tegu seitsmekordse Poola meistriga, Meistrite liigas on saadud kahel korral hõbe (viimati aastal 2015).