Rein TaaramäeFoto: Aldo Luud
Jalgrattasport
30. oktoober 2018, 21:08

Rein Taaramäe elu Monacos pole sugugi glamuurne: korter on 35ruutmeetrine

Tänases “Radaris” rääkis oma elust profirattur Rein Taaramäe. Ta on oma naise Hanna Karoline Taaramäega pea kümme aastat, kuid vastuseks küsimusele, kus asub nende kodu, vastab Hanna: “Issand! Vot see ongi reaktsioon küsimusele, kus meie kodu asub. Meie kodu asub seal, kus on meie kohvrid. Ehk kaks nädalat tagasi oli meie kodu veel Prantsusmaal.”

Hetkel elab Eesti esirattapere Ida-Virumaal. Hanna alustas Mõdrikul Lääne-Viru rakenduskõrgkoolist õppimist. Reinul on hooaeg läbi ming Monaco päikese alt on mees tagasi kolinud sügisesse Eestisse. “Kuna mina olen terve hooaja Reinu sabas sörkinud, siis nüüd sörgib tema minu sabas. On minu kooli autojuht,” naljatleb Hanna.

Reinu korter Monacos on aga kõike muud kui glamuurne. “See korter oli päris suur tegelikult - 35 ruutmeetrit. Suvel ma kolisin kõik meie asjad tõukerattaga 200 meetrit eemale majja, kus oli meil 25 ruutmeetrine korter ja vaade on vastu müüri. Selliseid valikuid tuleb teha kui soovid kokku hoida raha,” tunnistab Hanna.

Olenemata sellest, et Hanna ja Rein tavalist pereelu ei ela, arvab Rein, et nende suhe on väga hea. “Minu ja Hanna suhe on nii korras, et me helistame nädalas pooltel päevadel. Me ei pea üksteise küljes nii hullult rippuma ja mõttetult telefoni otsas mingit… Mis teed? Lasin peeru. Mul tuli ka enne,” naljatleb Rein.

Rein ja Hanna on koos olnud pea kümme aastat ning abielus viimased kolm. Hanna on Reinu kõrval olnud kõik mehe profiaastad. “Aga ma ei tea, kuidas meil tulevikus olema saab. Kas me oskame üldse koos elada?” pärib Hanna, mille peale Rein nendib, et enamus rattureid tõepoolest lahutab.

Eesti praeguse aja suurimatest ratturitest, Tanel Kangertist ja Rein Taaramäest valmis ka 15 aastat vändatud dokumentaalfilm "Mäed, mida pole olnud", mis esilinastub 1. novembril.