Kontaveit. Foto: Imago Sport/Scanpix
Tennis
31. oktoober 2018, 11:26

Kontaveit alistas eliitturniiril mulluse võitja, kuid edasipääsulootusi enam ei ole (2)

WTA Elite Trophy Roosi alagrupi teises kohtumises pakkusid tõelise maiuspala maailma edetabeli 20. naine Anett Kontaveit ning Julia Görges (WTA 14.). Kontaveit alistas mullu sama turniiri võitnud sakslanna 6:2, 4:6, 6:4.

Üle kahe tunni kestnud matši alustas võimsamalt eestlanna, kes murdis kohe esimeses geimis vastase servi. Kontaveit murdis veel kahel korral vastase pallingu ning avasett tuli talle üsna kindlalt ning kiirelt numbritega 6:2.

Keerulisemaks läks Kontaveidil teises setis, mil Görges murdis 3:1 eduseisult Kontaveidi pallingu ning asus 4:1 ja hiljem ka 5:2 juhtima. Kontaveit võitles lõpuni, kuid 4:6 kaotus oli tõsiasjaks.

Kolmandas setis asus Görges murde abil 2:0 juhtima, kuid Kontaveit ei andnud alla ning ta võitis viimase tasavägise seti 6:4.

Kuna eile kaotas Kontaveit Eilse Mertensile 3:6, 1:6 ning täna kaotas ta samuti ühe seti, pole Kontaveidil enam edasipääsulootusi. Poolfinaali pääseb kolmestest gruppidest vaid trio võitja. Võrdsete võitude hulgas saab otsustavaks võidetud settide ning geimide arv.