Bastian Schweinsteiger Manchester Unitedi särgis. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
31. oktoober 2018, 18:25

VIISAKUS ENNEKÕIKE! Schweinsteigeriga sigatsenud United peab järgmisest sakslasest oma käitumise tõttu suu puhtaks pühkima

Manchester Unitedi jalgpallilklubi on juba mõnda aega silma peal hoidnud Thomas Mülleri tegemistel, lootuses sakslane Albionimaale meelitada, kuid Müncheni Bayerni sõnul ei tasu brittidel sellest isegi unistada. 

Sealjuures pole Unitedil süüdistada mitte kedagi teist kui iseennast. Nimelt on Bayern sügavalt solvunud sellest, kuidas inglased viimase neile müüdud mehe ehk Bastian Schweinsteigeriga käitusid. 

Schweinsteiger siirdus Unitedisse 2015. aasta suvel kui temast sai esimene sakslane, kes Punaste Kuradite (Unitedi hüüdnimi - toim.) eest väljakule jooksnud.

Algus Manchesteris tunduski mehe jaoks roosiline ning oma debüüthooajal sai ta klubi eest platsile 31 kohtumises. Seejärel otsustas United aga peatreeneritoolil olnud Louis van Gaali kehvade tulemuste tõttu vallandada ning hollandlase asendajaks toodi Jose Mourinho. Siis muutus aga Schweinsteigeri jaoks kõik. 

Sakslane kupatati sisuliselt päevapealt duubelmeeskonda. Nii oligi 121 korral  Saksamaa koondist esindanud poolkaitsja sunnitud treenima teismelistega ning pärast kaheksat agooniat täis kuus, mille sisse mahtus vaid neli kohtumist esindusmeeskonnas, lahkus sakslane USAsse. 

Seetõttu polegi Bayern huvitatud Unitediga, vähemalt senikaua kuni meeskonda tüürib Mourinho, äri tegema. "Seda ei tohiks kunagi juhtuda, et Thomas Müller mängib Manchester Unitedis," sõnas Bayerni juhatusse kuuluv Edmund Stoiber. 

Thomas Müller. Foto: AFP/Scanpix

"Fännid olid juba siis õnnetud kui Schweinsteigeri sinna lasime, olgugi, et ta oli 32aastane ning soovis ise uut väljakutset. Meie fännid ja kogukond ei andestaks meile aga kunagi, kui käituksime Mülleriga samamoodi," sõnas Stoiber.