Kelly Sildaru.Foto: Graeme Murray/Red Bull Content Pool
Talisport
31. oktoober 2018, 19:02

Kahekordne võitja Kelly Sildaru teenis oodatult kutse X-mängudele, aga esialgu ainult kõrvalalal

Kuigi Kelly Sildaru avas enda tänavuse suusahooaja juba septembri hakul Uus-Meremaal, saab freestyle-suustamise hooaeg õige hoo sisse alles Novembris. Lisaks MK-sarjale osaleb eestlane lisaks veel X-mängudel.

Aspeni X-mängud toimuvad 24.-27. jaanuarini, ning just seal samas teenis Sildaru ka oma esimese X-mängude kuldmedali. Kokku astuvad Aspenis mäenõlvadele ligemale 75 olümpialast. 

Ameerika meediaportaal ESPN tõi oma kodulehel välja kümme nimekamat osalejat ning nende seas on ka Kelly Sildaru. 

Sildarut kirjeldatakse koduleheküljel järgnevalt: "Sildaru on oma kodumaal, kus puuduvad õiged mäed, tõeline suusafenomen. 2016. aastal Aspenis toimunud X-mängudel, sai temast läbi aegade noorim talimängude kuldmedalist, kui ta kõigest 13aastaselt pargisõidus poodiumi kõrgeimale astmele tõusis. 2017. aastal suutis ta sealsamas edukalt oma tiitlit kaitsta ning noppis lisaks veel Big Air hüpetelt hõbemedali nii Aspenis kui ka Norras, enne kui tõsine põlvevigastus sundis tal möödunud olümpiahooaja vahele jätma."

Lisaks eestlannale on välja hõisatud veel üheksa sportlase nimed: Ayumu Hirano (Jaapan), Cassie Sharpe (Kanada), Chloe Kim (USA), David Wise (USA), Henrik Harlaut (Rootsi), Jamie Anderson (USA), Maggie Voisin (USA), Marcus Kleveland (Norra), Rob Adelberg (Austraalia). 

Esialgu teenis eestlanna aga kutse ainult Big Air hüpetes. Pargisõiduks üles antute seas Sildaru nime pole, aga suure tõenäosusega lisatakse ta sinna hooaja käigus.