Kristjan Kitsing (palliga) rünnakul VEFi mängijate vastu. Eestlasest eesliinimees tabas mitu kolmest, kuid võiduks sellest ei piisanud. Foto: Martin Ahven
Korvpall
31. oktoober 2018, 21:19

ÕL RIIAS | Kohutav kolmas veerandaeg tõi kaotuse, VEF - Kalev 82:74 + GALERII

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond jätkas VTB Ühisliiga heitlusi Riias, kus tuli aga tunnistada kohaliku VEFi 82:74 paremust. Kalev sai ühe võidu kõrvale neljanda kaotuse, lõunanaabrid aga esimese silma pähe.

Millised sündmused osutusid otsustavaks, pole täna raske hinnata. VEF spurtis kolmandal veerandajal koguni 29:7, pöörates 31:37 poolajaseisu 60:44 eduks. Selle veerandi lõpus ja viimase alguses süstisid Kristjan Kitsing ja Branko Mirkovic tabavate kolmestega Kalevile uut lootust, kuid päris järele ei jõutud.

Algus oli aga ilus. VEF pääses küll kiirelt ette 10:6, kuid nende peatreener Janis Gailitis vahetas mängijaid vaat et kiiremini kui hokis ning Läti klubi rütm kadus täielikult. Kalev kasutas selle edukalt ära, tasapisi jõuti järele ja mindi ette, sireeni kõlades tabas Kitsing kirsiks tordil külaliste esimese kolmese - 20:15 külalistele.

Teisel veerandil jõudis VEF küll vahepeal järele, kuid poolaja viimastel minutitel pääses Kalev uuesti eest. Korvi all realiseerisid omad võimalused hästi Landen Lucas (10 p) ja Kristjan Kangur (7), teiselt poolt ei saanud lätlaste kardetud snaiprid korviga sinasõbraks. Kogenud Kristaps Janicenoks saatis mööda kõik kuus viset, noorem staar Arturs Ausejs tabas 1 viske 5st ja värskeim täiendus Jared Durham 4 katsest.

Pärast suurt vaheaega järgnesid Kalevilt aga kohutavad kümme minutit, võõrustajatele anti selge initsiatiiv kandikul kätte. VEF tuli vaheajapausilt hoopis näljasemana, oli kalevlastel hammastega küljes ning kaitse õnnestumised konverteeriti rünnakul korvideks. Koondislase Artis Ate vedamisel hakkasid tabama ka kaugvisked.

Viimase veerandil oli paljudele Kalevi korvidele vastus just Atel, kes jõudis 23 punktini (kolmesed 9/7!). Kalevi resultatiivseim oli Chavaughn Lewis 19 silmaga, senine liider Ivan Almeida (2 p) kustus täiesti.