Janis Gailitis hoolalustele näpunäiteid jagamas. Foto: vtb-league.com
Korvpall
1. november 2018, 11:10

Riia VEFi peatreener süüdistab Kalev/Cramo vastu tehtud kehvas avapoolajas tehnikat

Eile õhtul alistas alistas Riia VEF VTB Ühisliiga kohtumises koduväljakul 82:74 Kalev/Cramo, vaatamata sellele, et avapoolaeg kaotati kuue punktiga. Lätlaste peatreeneril Janis Gailitisel on kehvale algusele vabandus olemas. 

Riga Arenal oli juba matši eel probleeme ühe korvikonstruktsiooni küljes asuva rünnakuaja kellaga. Seetõttu venis ka kohtumise algus, kuid ajanäitajat tööle ei saadudki. Nõnda pidi VEF avapoolajal ründama suunas, kus rünnakuaega näha polnud. Seda sai vaadata vaid teisel pool väljakut asuvalt kellalt.

"Me ei saanud ka seetõttu korralikult soojendust teha, aga suurem probleem tekkis mängu ajal. 24sekundi kell ei töötanud terve poolaja ning kohati tekkis seetõttu kaos. Olime 20 minutit täiesti ebavõrdses seisus," ütles Gailitis matši järel Läti meediale. 

Oli asi kellas või milleski muus, aga teisel poolajal näitas VEF hoopis teisest puust mängu. Kolmas veerandaeg võideti 29:10 ning sellega oli Cramo vastupanu murtud. Tasub ära märkida, et poolajal timmiti rünnakuaja kell paika ning järgmised 20 minutit jooksis aeg mõlemal pool.