Kristjan Kangur.Foto: Martin Ahven
Korvpall
2. november 2018, 15:21

Üliraske mäng! Kalev/Cramo sõitis Ühisliiga kohtumisele kolme pallurita

BC Kalev/Cramo jätkab korvpalli Ühisliiga hooaega laupäeval võõrsil Krasnodari Lokomotiv-Kubani vastu.

Eesti esindusklubi alustas idaliigat võiduga Nižni Novgorodi üle, kuid on seejärel saanud neli kaotust järjest. Kolmapäevases lahingus Riia VEF-iga kaotas Kalev lisaks mängule ka kaks oma põhitegijat. Nii meeskonna suurim punktikütt Ivan Almeida kui kapten Kristjan Kangur jalavigastuse tõttu Venemaale ei lennanud, teatas Kalev/Cramo oma kodulehel.

Donaldas Kairys saab Krasnodaris seega kasutada vaid üheksat mängijat, sest koju jäi ka pühapäevases Saraatoviga kohtumises pea vastu tugeva hoobi saanud Tanel Sokk.

Mullu põhiturniiri kolmandana lõpetanud, kuid veerandfinaalis mängudega 0:3 Moskva oblasti Himkile alla jäänud Krasnodari juhendab kolmandat hooaega karmi käega serblane Saša Obradovic. Tänavust hooaega alustas Krasnodar muljetavaldava 96:64 võiduga Peterburi Zeniidi üle, kuid kohe järgmises mängus kaotati Kaasani Unicsile 75:79. Nii VEF-ist kui Nižni Novgorodist sai meeskond jagu kindlalt, lõppskoorid vastavalt 92:63 ja 88:75.

Tugevuselt teist eurosarja Eurocupi alustas Krasnodar nelja järjestikuse võiduga Gdynia (Poola), Limoges’i (Prantsusmaa), Bursa (Türgi) ja Zagrebi üle, enne kui viimatises mängus jäädi kolmapäeval 75:83 alla Berliini Albale. Ühes sakslastega jagatakse B-alagrupis nüüd ka esikohta.

Tuntumatest Venemaa mängijatest jätkavad Krasnodaris karjääri Dmitri Hvostov ja Dmitri Kulagin, lisaks liitus suvel meeskonnaga aastaid Moskva oblasti Himkis ja Moskva CSKA-s mänginud 33aastane Vitali Fridzon. Enamik mulluseid leegionäre eesotsas Türgi klubisse Afyoni siirdunud ekskalevlase Frank Elegariga lahkusid, alles jäi vaid tagamängija Trevor Lacey.

Kuuest uuest leegionärist on kõige paremini Ühisliiga hooaega alustanud 23aastane tagamängija Isaiah Whitehead, kes kogub keskmiselt 22 minutiga 16 punkti mängu kohta. Tunamullu mängis Whitehead NBA-s Brooklyn Netsis täispika hooaja ja viskas keskmiselt 7 punkti mängus, mullu jagas ta mänguaega NBA ja G-liiga vahel, kus esindas Netsi farmklubi.

Krasnodar on üks väheseid Ühisliigas mängivaid meeskondi, kes pole kunagi Kalevile kaotanud (10-0). Novembris peab Kalev kokku vaid kolm Ühisliiga mängu, ees ootavad veel nii kodumäng Poola klubi Zielona Goraga (1-2) kui võõrsilmäng Peterburi Zeniidiga (1-2).