Kolme aasta pärast näeb Tallinnas Euroopa kergejõustiku järelkasvu. Foto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
2. november 2018, 16:09

Tipptasemel kergejõustik koju kätte! Tallinn sai 2021. aasta U20 EMi korraldusõiguse

Täna Budapestis kogunenud Euroopa Kergejõustikuliidu nõukogu otsustas anda 2021. aasta U20 vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste korraldamisõiguse Eesti Kergejõustikuliidule. Võistluste toimumispaigaks on Kadrioru staadion Tallinnas.

Sama vanuseklassi võistlust on Eesti Kergejõustikuliit (EKJL) koostöös Tallinna linnaga ka varem edukalt korraldanud – aastal 2011, kui oma esimese suurvõistluse kogemuse said teiste seas Kadriorus odaviskes kulla võitnud Liina Laasma, samuti Rasmus Mägi, Eleriin Haas, Karl Robert Saluri jt.

Budapestis käisid Eesti taotlusprojekti esitlemas EKJL-i president Erich Teigamägi, peasekretär Sirje Lippe ja Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juhataja asetäitja Ain Kivi.

President Erich Teigamägi sõnul saab varasemale kogemusele tuginedes tiitlivõistluse korraldamisele vastu minna positiivsete mõtetega. „Oleme korra varem korraldanud sama vanuseklassi EMi ja 2015. aastal ka U23 EMi, seega kogemusi on meil kuhjaga. Seetõttu olen veendunud, et koostöös Tallinna linnaga tuleb sellest meeldejääv võistlus, kus loodetavasti tehakse ka meie sportlaste poolt kodupubliku silme all säravaid tulemusi,“ sõnas Teigamägi.

Peasekretär Sirje Lippe tõi muu hulgas välja EMi laiema mõju. „Nii suurt projekti vedada on suur au, teisalt ka suur vastutus. Tuginedes varasemale kogemusele, ootan võistlust ja selle korraldamist mõnusa ärevusega. U20 EM on Tallinna linna ja ka Eesti riigi jaoks suur spordipidu, mille kaudu tutvustame oma linna ja riiki tuhandetele väliskülalistele,“ rääkis Lippe.

„Tallinna linnal on väga hea meel, et saame järjekordset tiitlivõistlust võõrustada ja sellisele spordisündmusele õla alla panna - see on tunnustus nii alaliidule kui ka linnale.  Väga loodan, et selleks ajaks oleme jõudnud alustada ka Kadrioru staadioni värskenduskuuriga,“ lisas Ain Kivi.

U20 EM peetakse Tallinnas, Kadrioru staadionil 2021. aasta 15.-18. juulil.

Lisaks anti Eestile korraldada 2020. aasta Euroopa Kergejõustikuliidu aastakonverents.