Cristiano Ronaldo võib tulevikus Juventuse eest pallida ka Superliigas?Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
2. november 2018, 22:18

SALAJUTUD PÄEVAVALGEL! Superliigast unistavad Euroopa tippklubid kavatsevad väiksemad konkurendid pika ninaga jätta

Erinevates jalgpallifoorumites on juba aastaid sahistatud võimalikust Euroopa Superliigast, kuid nüüd tundub, et külajuttudel on ka tõepõhi all. 

Nimelt paljastas Football Leaks dokumendid, kus 11 Euroopa suurklubi hauvad ideed luua üle-Euroopaline liiga, kus hakkaks kokku mängima 16 meeskonda. 

Salaplaane on haudunud Inglismaa viis suurklubi Manchester United, Manchester City, Londoni Arsenal, Londoni Chelsea, Liverpool, Hispaania gigandid Madridi Real ja FC Barcelona, Itaalia tipud Torino Juventus ja AC Milan, Prantsusmaa rahalaev PSG ning Saksamaa valitseja Müncheni Bayern. 

Suurklubide plaani kohaselt loodaks 16liikmeline liiga, kus neil poleks võimalik välja kukkuda. Esialgse plaani kohaselt soovitakse võistlusele hääled sisse lüüa 2021. aastal ning esimesel aastal plaanitakse vabapääsmega eliitseltskonda kutsuda Madridi Atletico (Hispaania), Dortmundi Borussia (Saksamaa), Marseille (Prantsusmaa), Milano Inter (Itaalia) ning AS Roma (Itaalia). 

Der Spiegeli kätte jõudnud dokumentide põhjal teeniks iga osalev klubi hooajaga ligi 500 miljonit eurot. Võrdluseks, Meistrite liiga võit tähendab tšempionile hetkel 80 miljoni euro suurust tšekki. 

Lisaks on arutatud potentsiaalse "esiliiga" loomist, mille parimad saaksid pidada üleminekumänge Superliigast väljalangejatega.

Kui sarnane plaan tõesti käiku läheks oleks see surmahoop nii Meistrite liigale kui üldse viiele Euroopa tippliigale, kes kõik oma suurklubidest ilma jääksid.