Sebastian Vettel. Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
3. november 2018, 15:50

Vettel uuest tiimikaaslasest: olen enam kui kindel, et ta soovib mulle pähe teha (5)

Ferrari esipiloodi Sebastian Vetteli sõnul on ülioluline, et ta leiaks uue tiimikaaslase Charles Leclerciga järgmisel aastal kiiresti ühise keele. 

Vettel on siiamaani kogu oma Ferrari karjääri saanud nautida kogenud kolleegi Kimi Räikköneni toetust, aga uuest hooajast istub punaste teise vormelisse hetkel Sauberit rooliv 21aastane Leclerc. 

Kuigi noor prantslane võib olla väga kiire, on tema vormel-1 sarja kogemuste pagas sisuliselt olematu. Eriti kui võrrelda seda 16 aastat vormelikarussellis tiirelnud Räikköneniga. Seetõttu ongi Vetteli sõnul oluline, et seni vaid 19 etapil osalenud prantslane ennast pähe trügivatel mõtetel segada ei laseks. 

"Kahtlemata tuleb uus hooaeg erinev, sest Charles pole Kimi ja Kimi pole Charles. Ta on väga noor ning kindlasti on tal peas palju segavaid mõtteid. Seetõttu on võistkonna jaoks ülioluline, et rajal koostööd hakkaksime tegema. Olen ta tiimikaaslane ning toetan teda igal sammul."

Suure tõenäosusega saab noorest piloodist Vetteli niinimetatud tööloom, kes vajalikel hetkedel neljakordsest maailmameistrist tiimikaaslase endast mööda laseb. Sakslane lükkas aga meediaga suheldes need jutud (kohustuslikus korras) ümber. 

"Olen enam kui kindel, et ta soovib mulle pähe teha. Täpselt nagu mina tallegi. Reeglid on selles osas lihtsad ning need olid samad ka Kimiga. Olen üldiselt viimane inimene, kes mingeid mänge mängima hakkab. Seepärast saime ka Kimiga väga hästi läbi, kuna olime selles vallas sarnased," sõnas Vettel väljaandele Autosport.