Kalevi peatreener Donaldas KairysFoto: Martin Ahven
Korvpall
3. november 2018, 17:19

Donaldas Kairys: uskusime endasse, emotsionaalses plaanis väga tähtis võit

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Donaldas Kairys rõõmustas pärast Krasnodaris saadud 85:80 võitu sealse Lokomotiv-Kubani üle, et hoolealused suutsid end kokku võtta ja endasse uskuda ning see tõigi edu.

Kalev oli alles kolmapäeval saanud Riias valusa 74:82 kaotuse sealselt VEFilt, lisaks mindi Kubanimaale kolme mängijata. Kuidas õnnestus Ühisliigas neli kaotust järjest saanud tiimi uut tahet süstida? "Rääkisime omavahel, pidasime hea koosoleku. Läksime mängule üheksakesi ning leppisime kokku, et oleme ja jääme ühtseks, juhtugu mis tahes," vastas Kairys.

"Mehed tegutsesid väga püüdlikult. Mõni mängis peaaegu vahetuseta ja tegi ära väga suure töö (Mirkovic mängis ligi 39, Lewis üle 34 minuti - V.A.). Saime ka emotsionaalses plaanis väga tähtsa võidu, vajasime niisugust õnnestumist."

Kui VEF lammutas Kalevi maa-ala kaitse kildudeks, siis täna lasti Kubanil teisel poolajal visata kodusaalis ainult 32 punkti. "Esimesel poolajal tabasid nad küllalt hea protsendiga, aga meie viskasime veelgi paremini (Kalev võitis poolaja 51:48 - V.A.)," muheles Kairys. "Kasutasime mängu jooksul vastase segadusse ajamiseks erinevaid kaitseformatsioone. Teisel poolajal ei andnud me vastastele eriti palju niisuguste visete võimalusi, mida nad tabavad hea protsendiga. Riskisime teatud olukordades ja see õnnestus. Lisaks saime mängu lõpus väga tähtsaid lauapalle."

Kairys resümeeris: "Uskusime endasse algusest peale, saime initsiatiivi ja suutsime seda hoida - leidsime tähtsatel hetkedel igale vastaste korvile vastuse."