Anna Haag Pyeongchangi olümpial.Foto: Reuters/Scanpix
Kõmu
4. november 2018, 13:30

Suvel abiellunud Rootsi suusastaar: kohe, kui kannan vabamaid riideid, peetakse mind rasedaks. See ajab mind närvi (3)

Rootsi suusatajad Anna Haag ja Emil Jönsson lõpetasid mõlemad tänavu kevadel oma sportlaskarjääri ning panid juunkuus ka teineteisele sõrmused sõrme. Paraku pole nende elu pärast seda olnud ainult lust ja lillepidu. 

Seda sellepärast, et kogu Rootsi avalikkus ootab huviga titeuudist. "Pärast abiellumist küsiti meilt kohe, kas saame lapsevanemateks kohe või hiljem. Ma olen sellest juba tüdinenud. Karjääri lõpetamine ei tähenda, et järgmine samm on lapsed," põrutas Jönssoniga ligi kümme aastat koos olnud Haag intervjuus Expressenile. 

"Muidugi tahame lapsi saada, aga see ei pea juhtuma kohe. Kui oled kolmekümnendates naine ning teed elumuutuse, ei tähenda see kohe lapsi," jätkas ta. "Kui ma kannan veidi vabamaid riideid, kirjutatakse kohe: "Oi, kas seal on väike kõhuke?" Ma lähen väga närvi, kui keegi mind rasedaks peab."

Tegeliks põhjus, miks lapseküsimus Haagi jaoks nii hell teema on, peitub tema tervise taga. Nimelt pole naine kindel, kas ta on võimeline lapsi saama. "Mu keha oli sportlaskarjääri tõttu pidevalt suures stressis, mistõttu polnud mul regulaarselt ka päevasid," selgitas Haag, kelle jaoks kaasneksid laspe saamisega suurenenud riskid.