Ashleigh Barty.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
4. november 2018, 13:59

WTA eliitturniiri võitjakarikas rändas üllatuslikult teisele poole maakera

Naiste tennise maailma edetabelis vahetult Anett Kontaveidi ees paiknev Ashleigh Barty (WTA 19.) teenis oma senise üksikmängu karjääri uhkeima võidu, kui alistas Hiinas Zhuhais toimunud WTA eliitturniiri finaalis kodupubliku ees mänginud Wang Qiangi (WTA 22.) 6:3, 6:4. 

22aastasse austraallanne triumf on seda uskumatum, kuna alustas ta eliitturniiri kaotusega Arina Sabalenkale. Pärast seda noppis ta aga kolm võitu järjest – esmalt alistas ta teises alagrupimatšis Caroline Garcia (WTA 18.) ning seejärel poolfinaalis tiitlikaitsja Julia Görgesi (WTA 14.) ning nüüd finaalis Qiangi.

Järgmisest nädalast tõuseb Barty aga maailma edetabelis oma karjääri parimale, 15. kohale. Anett Kontaveit peaks esmaspäeval avaldatavas tabelis langema ühe koha võrra 21. positsioonile. Eestlannast tõuseb mööda Zhuhai finaalis kaotanud Qiang. 

Lisaks üksikmängule on austraallanne kibe käsi ka paarismängus, kus on jõudnud viide Suure slämmi finaali. 2018. aasta paarismängu US Openi võitja hoiab hetkel selles edetabelis 7. kohta.