Karen Hatšanov.Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP
Tennis
4. november 2018, 22:05

Noor venelane šokeeris Djokovici ja võitis karjääri vingeima tiitli

Kõrgetasemelise Masters 1000 turniiri Pariisis võitis üllatuslikult 22aastane tennisist (ATP 18.) Karen Hatšanov. 

Veidi üle pooleteist tunni kestnud matšis alistas noor venelane homme ametlikult maailma esireketiks kerkiva Novak Djokovici. Avaseti võitis Hatšanov 7:5, teise juba veidi kindlamalt 6:4. 

"See on mu karjääri üks suuremaid tiitleid. Ma ei suudaks paremat hooaja lõppu ette kujutadagi, võitsin maailma esireketit Djokovici," sõnas Hatšanov vahetult pärast lahingut.

Venelase öeldu peab paika, sest see oli talle karjääri jooksul neljandaks ATP turniiri võiduks, kuid nõnda kõval tasemele ta varem triumfeerinud pole. Senised võidud on tulnud 250 series´is, mis on tasemelt viiendal kohal. Masters 1000 on taga hierarhias kolmas, ees on aastalõputurniiri ja Suured slämmid. 

Värskes edetabelis tõuseb Hatšanov 11. kohale. 

Djokovici segas kogu Pariisi turniiri kerge haigus ning kõige paremini ei tundud ta end ka täna. Kuid selle taha serblane ei poe. "Ta vääris seda karikat ja ilmselt teeb ta tulevikus palju ilusaid mänge," sõnas Djokovic. 

Meeste tennisehooaeg lõppeb Londonis peetava finaalturniiriga, millega alustatakse 11. novembril, võitja selgub 18. novembril. Püünele pääsevad vaid kaheksa vägevamat.