Janari Jõesaarel oli Kalevi võidus suur roll.Foto: Martin Ahven
Spordiblogi
5. november 2018, 08:30

Pluss, miinus, ennustus | Kalevi vägev võit, vutimeeste laatsaret, mida suudab Mart Seim MMil?

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 5. novembri valik.

Läinud nädala pluss

Kalev/Cramo korvpallimeeskond näitas laupäeval sisu. Ühisliigas sõideti ilma kolme põhimeheta (Ivan Almeida, Kristjan Kangur ja Tanel Sokk) külla Krasnodari Lokomotiv-Kubanile. Sündis üllatuspomm! Kodumeeskond sai kirja hooaja teise kaotuse, Kalev aga teise võidu. Valitseva Eesti meistri eest käisid väljakul vaid kaheksa meest, kellest mitmed said tõsiselt suure koormuse: Branko Mirkovicil jäi täismängust puudu vaid minut ja 13 sekundit. Ka kolme eestlase panus võitu oli korralik: Janari Jõesaar (pildil) viskas 15, Kristjan Kitsing 14 ja kaitseäss Martin Dorbek 6 punkti. Kui pärast kolmapäevast kaotust Riia VEFile räägiti play-off'i rongi lahkumisest, siis laupäeva õhtuks olid meeleolud jälle positiivsemad.

Läinud nädala miinus

Foto: Robin Roots

Eesti jalgpallikoondise peatreeneril Martin Reimil (pildil) olukord pole sugigi lihtne. 15. novembril mängitakse Rahvuste liiga raames võõrsil Ungariga, kolm päeva hiljem Ateenas Kreekaga. Sihiks on C-divisjoni püsimajäämine, aga ülesanne muutub üha raskemaks, sest koondise laatsaret pigem suureneb kui väheneb. 

Kapten Ragnar Klavan ravib endiselt jalga ja pole pikalt kodumeeskonda Cagliarit aidanud. Mattias Käit käis viimati väljakul augusti esimesel poolel, kui aitas Fulhami U23 meeskonnal viigistada Manchester Unitedi eakaaslastega. Tõsisema vigastusega on audis Enar Jääger. Nädalavahetusel sai Hollandis trauma Karol Mets, kelle osalemine samuti kahtluse alla sattus. Ungari vastu jääb kollaste kaartide tõttu eemale ka Nikita Baranov. Kui siia lisada, et Konstantin Vassiljev mängib endiselt Poola tugevuselt kuuendas liigas noortevutti, siis on seis üsna hapu.

Alanud nädala ennustus

Foto: Stanislav Moškov

7% on tõenäosus, et Mart Seim (pildil) võidab Türkmenistanis toimuval tõstmise MMil medali. 2015. aasta maailmameistrivõistluste hõbedamees jättis tänavuse EMi vahele, et selga ravida ja hooaja tähtsamaiks võistluseks valmistuda, kuid tagasilöökide rodu jätkas vägilase jälitamist. Vahetult enne MMi pidi Seim pooleli jätma Ukraina laagri, sest selg andis taas tunda. Õhtulehega rääkides tunnistas sportlane, et MMi peamine eesmärk on vältida senisest hullemat vigastust. Lisaks on ta öelnud, et koht esikuuikus oleks kordaminek. Ometi usume, et päris olematud Mardi medalivõimalused pole. Lohutusauhinnana võib ta endale krabada nn väikese medali tõukamises.