Xherdan Shaqiri.Foto: PAUL ELLIS
Jalgpall
5. november 2018, 09:56

Liverpool kaalub, kas võtta serblased marru ajanud šveitslane Belgradi või mitte (1)

Jalgpalliklubi Liverpool kohtub Meistrite liigas homme Belgradi Crvena zvezdaga. Väidetavalt ei pruugi Liverpool Serbiasse kaasa võtta oma mängumeest Xherdan Shaqirit, ehkki mees on terve ning mänguvalmis.

27aastane äärepallur esindab küll rahvusvahelisel areenil Šveitsi koondist, ent tema juured ulatuvad Kosovosse ja Albaaniasse, millest esimest Serbia iseseisva riigina ei tunnista.

Tänavusel MMil lõi Shaqiri Serbia vastu värava ning tähistas seda Albaania lipul oleva kahepealise kotka imiteerimisega, mis serblased marru ajas. Just MMil juhtunu ongi põhjus, miks kaalub Liverpool Inglismaa meedia teatel Shaqiri koju jätmist.

Mängija ise on aga öelnud, et tal poleks Serbias pallimise vastu midagi. "Lähen sinna lihtsalt jalgpalli mängima. Ma ei muretse millegi üle," sõnas šveitslane.

Crvena zvezda spordidirektor Zvezdan Terzic rääkis septembris, et ehkki tema tööandja annab Shaqiri turvalisuse tagamiseks endast parima, oleks Shaqiri Liverpooli jäämine tõenäoliselt tark otsus. "Arvan, et Shaqiri oleks Belgradi tulles väga suure psühholoogilise surve all.

Ta teab, et Crvena zvezda on Serbia sümboliks. Muidugi, jalgpalliklubina kohtleme kõiki oma vastaseid võrdselt ning me ei pea mõtlema minevikule," ütles Terzic.

Liverpooli ja Crvena zvezda matš algab homme kell 19.55.

Täiendatud kell 12.00: Liverpool andis teada, et Shaqiri matšiks Crvena zvezda vastu nende koosseisu ei kuulu.