Vallandatud Armands Misus.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
5. november 2018, 21:05

Hooaega päästa üritav Valga lasi peatreeneri lahti ja palkas nimeka juhendaja

Valga-Valka Maks&Mooritsa korvpallimeeskond vallandas peatreener Armands Misuse ja palkas tema asemel Kasahstani koondise juhendaja Mihhail Karpenko, kirjutas Läti portaal Sportacentrs.

Valga on Eesti-Läti liigat alustanud ühe võidu ja viie kaotusega. Võistkonna kõneisik, Valka linnapea Vents Armands Krauklis, ütles, et niimoodi jätkata ei saanud.

"Tuleb tunnistada, et Misus ei suutnud võistkonna potentsiaali realiseerida. Tõsi, saime võistkonna kokku päris hilja ja ettevalmistus jäi lühikeseks. Aga et hooaega päästa, on vaja muutust," rääkis ta.

42aastane Karpenko juhendas mullu Ühisliiga klubi Astanad. Varem on venelane treenerileiba maitsnud Saraatovi Avtodoris ja Aktau Kaspiis.

***

Valga kapten Timo Eichfuss rääkis oktoobri keskel Õhtulehes ilmunud loos, et Misuse treeneristiil tekitas temas imestust.

„Kui esimest korda treeneri kava nägin, siis mul jäi suu lahti. Mõtlesin, et võin endale muu töö kõrvale otsida ja vahepeal rahulikult trennis käia. Saime alguses heal juhul nädala peale neli trenni kokku,“ rääkis ta.

Mängijate soovil hakkas treeningute arv ajapikku siiski kasvama.