Mattias Käit (paremal) suvises kontrollkohtumises Lyoni vastu. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
6. november 2018, 10:19

Kas Fulhami masendav vorm võib Käidi jaoks mõne ukse avada? (1)

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas käib kehvalt Mattias Käidi tööandja ehk Fulhami käsi. Viimati jäädi 0:1 alla Huddersfield Townile ja tabelis hoitakse viimast kohta.

11 matši järel on Londoni tiimil kirjas üks võit ja kaks viiki, mis annab kokku viis punkti. Üha rohkem räägitakse 2015. aastast peatreenerina töötanud serblase Slaviša Jokanovici võimalikust vallandamisest.

Potentsiaalne peatreeneri vahetus võib muuta ka 20aastase Käidi staatust. Seni pole ta üheski ametlikus matšis põhimeeskonna eest väljakul käinud. Küll aga tegi endine levadialane kaasa suvistes kontrollkohtumistes, kui tegutses Fulhami tipuründajana. Kokkuvõttes pole Jokavnovic eestlasele eriti võimalusi andnud, kuid Käidi leping kestab veel 2019. aasta suveni.

Sel sügisel vigastusega maadelnud poolkaitsja on tänavu ka U23 tiimi eest teinud kaasa vaid ühes kohtumises, kui augustis viigistati Manchester Unitediga.

"Olukord on suhteliselt segane," rääkis Käit septembri alguses Eesti ajakirjanikele. Ta tunnistas, et on klubi juhtidega põgusalt rääkinud, kuid kasu sellest pole olnud. "Ei saa aru, mida nad soovivad või ootavad."

Fulhamil on võimalus Käidiga lepingut veel aasta jagu pikendada. Kas selle otsuse teeb Jokanovic või tema järeltulija, selgub ilmselt lähinädalatel.