Kaspar Treier.Foto: Martin Ahven
Korvpall
6. november 2018, 17:45

Kaspar Treier sai koondisega liitumiseks koduklubilt rohelise tule

Kaspar Treieri koduklubi Montegranaro Poderosa Pallacanestro annab oma koduleheküljel teada, et 19aastane eestlane on teeninud Tiit Soku poolt kutse Eesti korvpallikoondisse. 

Eesti rahvusmeeskond läheb 30. novembril MM-valiksarja teises ringis vastamisi Gruusiaga, kolm päeva hiljem madistatakse võõrsil aga Saksamaaga. 

Ääremängija tegi oma A-koondise debüüdi möödunud suvel sõprusmängus Soome vastu, kui viibis Saku Suurhallis väljakul veidi alla viie minuti. Kui debüütmängus Treier silmi pähe ei saanud, siis neli päeva hiljem Helsingis toimunud sõpruskohtumises tõi noor mängumees ka esimesed kaks punkti.

Juunis ja juulis peetud MM-valikmängudes Suurbritannia ning Kreekaga jäi ta pingile ning septembris teda koondisse ei kutsutud.

Treieri koondisse lubamise juures on märkimisväärne, et samasse perioodi jääb ka üks Montergranaro enda liigamäng (2. detsember), kuid koduklubi laseb eestlase sellest hoolimata rahvusesinduse juurde. 

Treier on Itaalia esiliigas alustanud hooaega stabiilselt. Mehe keskmisteks näitajateks on 7,3 punkti (kolmesed 50%, kahesed 75%) ning 3,0 lauapalli. Oktoobris valiti eestlane ka esiliiga parimaks noormängijaks.