Saaremaa võrkpallurid. Foto: Aldo Luud
Võrkpall
6. november 2018, 20:34

Debütant Saaremaa näitas eurosarjas taanlaste vastu küpsust

Mullu Eestis kõik kuldmedalid endale krahmanud Saaremaa võrkpalliklubi pani teisipäeva õhtul ennast esmakordselt proovile ka eurosarjas. CEV Challenge Cupi avaringis seljatati Taani meeskond Gentofte 3:0 (34:32, 25:20, 25:14). 

Avageim

Urmas Tali hoolealused alustasid kohtumist pisut teravamalt, juhtides 3:1 ning 5:3, kuid esimesena pääsesid purjetama taanlased. 10:14 kaotusseisust oli just Tali see, kes oli sunnitud aja maha võtma võtma ning mehi ergutama. See aga töötas, sest mõned hetked hiljem oli tablool 16:16 viigiseis ning time-out'i kasutasid vastased. 

Paraku töötas ka nende jutupaus, sest juba 1995. aastal eurosarjas debüteerinud taanlased pääsesid ette 18:22. Visad saarlased ei andnud aga alla ning peagi oli tablool taas 23:23 viigiseis, pärast mida rullus lahti tõeline põnevuslahing. 

Saaremaa tõrjus kaheksa (!) Gentofte geimpalli ning seisult 32:32 oli Eddie Rivera see, kes blokipunkti teenis ning saarlastele avageimi teise geimpall teenis, mille Rauno Tamme järgmisel rünnakul ka tagantliinist ära vormistas. 

Teine geim

Teist geimi alustas Saaremaa eelmise võitlusvaimuga ning pääses kiirelt 7:4 ning 10:5 ette. Pärast seda võtsid taanlased aja maha ning tulid peaaegu geimi tagasi, jõudes Saaremaast ühe punkti kaugusele (11:12).

Pärast seda kulgeti kui kummipaelaga. Saaremaa pääses ette 15:12 ning Gentofte tuli järele 16:15. Seejärel jällegi saarlased ette 18:15 ning taanlased järele 19:18. Pärast seda läks Saaremaa aga oma teed ning võitis teise geimi 25:20. 

Kolmas geim

Kolmandas geimis töötas Saaremaa mängumootor juba pea valatult. Kärmelt saadi mõnus puhver alla ning 7:3 edu suurendati kärmelt kahekordseks 12:6. Taanlased küll üritasid lootusetust seisust midagi päästa, kuid saarlased sõitsid täisgaasil lõpuni ning võitsid kolmanda geimi 25:14 ning kogu mängu 3:0. 

Saarlaste parim oli Rauno Tamme 14 punktiga (efektiivsus +8), Siim Põlluäär lisas omalt poolt 13 (+9) ning Eddie Rivera 11 punkti (+11). Kordusmäng toimub järgmisel teisipäeval Taanis. 

"Aega läks meil alguses selle käima saamisega, eestlaste värk! Saaremaal on vist veel aeglasem see asi!" viskas 14 punktiga võitjate resultatiivseimaks kerkinud Rauno Tamme avageimi osas nalja.

"Krobeline algus oli, ei olnud head voolavust. 22:18 vist olime esimeses geimis taga, sealt välja tulemine andis enesekindlust. Peatreener tegi hea vahetuse, tuues Helar Jala servima, suutsime lõpus oma asjad ära hoida, nemad aga eksisid. Tähtsatel punktidel suutsime oma side-outi hoida," lisas Tamme.

Nii Tamme kui peatreener Tali sõnul tekitas eurosarjas osalemine Saaremaal tuntavalt elevust. "Ikka oli eriline tunne, fännid annavad ikka palju juurde," sõnas Tamme.

Peatreeneri sõnul mängitakse mitte ainult oma klubi või saare nimel, vaid kogu Eesti nimel. "Juba nädal aega on tunda olnud, et suur mäng oli tulemas, pasunad hüüdsid ja eile käisid juba fännid mängusärkides linnapeal. Rahvas oli super ja usun, et kogu Eesti võrkpallifännid elasid meile täna kaasa, mängisime ju kogu Eesti eest," ütles Tali.