Zakaria Beglarišvili.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
6. november 2018, 22:06

Eesti passist vaid ühe sammu kaugusel olev Beglarišvili: kui Eesti sulle nii palju annab, siis sa lihtsalt pead keele ära õppima (3)

Tallinna FC Flora poolkaitsja Zakaria Beglarišvili suureks unistuseks on ühel päeval selga tõmmata Eesti koondise särk. Hetkel on selle unistuse täitumine juba väga-väga lähedal. 

Kaheksa aastat tagasi Maarjamaale sattunud grusiin on Floras täielikult omaks võetud ning kogu asjaajamine toimub poolkaitsjaga samuti eesti keeles. 

"Kui ma Eestisse tulin, ei arvanud, et jään siia kaheksaks aastaks. Või et saaksin veel Eesti passi," sõnas Beglarišvili telesaates "Radar". 

"Tahtsin toona lihtsalt mõnes teises riigis jalgpalli mängida. Ma ei teadnud toona Eesti jalgpallist midagi ja algus oli väga raske, sest tulin siia üksinda. Aga möödus paar-kolm aastat ning mu pere tuli minuga siia elama. Neile meeldib siin elada ning möödunud aastal sündis Eestis ka mu teine laps," rääkis grusiin. "Eesti on minule ja mu perele väga palju andnud. Ja kui Eesti sulle nii palju annab, siis sa lihtsalt pead eesti keele ära õppima."

Zakaria Beglarišvili 2009. aastal. Foto: Arno Saar

Nii käibki pallivõlur regulaarselt eraõpetaja Riina juures tunde võtmas ning oma keelevaistu parandamas. 

"Ta on hakanud ise rääkima ning tal on tekkinud oma mugavuskeel, kus neelab käändelõppe. Praegu teemegi tagantjärele seda tööd, et "mina olen, sina oled" [õpime pöördeid - toim.]. Sest see kõik oli suur pudru ja kapsad," selgitas õpetaja. 

27. oktoobril sooritas Beglarišvili edukalt Eesti kodakondsuseksami, seega nüüd tuleb tal Eesti passi saamiseks sooritada veel vaid keeleeksam. 

Selleks, et Eesti koondist esindada peab ta aga teenima ka Martin Reimi usalduse. Lisaks tuleks Eesti Jalgpalli Liidul tegeleda väiksemat sorti paberimajandusega, sest Beglarisvili on korra sõpruskohtumises ka Gruusia koondist esindanud. Seda 2015. aastal kui ta jooksis kunagi A. le Coq Arenal väljakule just Eesti vastu. 

Mis oleks, kui juhtuks vastupidine olukord, et Beglarišvili jookseks sinisärgis hoopis Gruusia koondise vastu? "Kindlasti on neid, kes mind mõistavad ja neid, kes ei mõista. Inimesed pole ühesugused. Kõigil on omad mõtted, aga mina oleksin õnnelik, kui selline päev tuleb."