Foto: Riot Games
Esport
7. november 2018, 12:33

„League of Legends“ mängu looja kaevati soolise diskrimineerimise eest kohtusse (1)

Umbes kolm kuud tagasi nägi ilmavalgust massiivne Kotaku reportaaž, mis tõi ilmavalgele ühe maailma mängituima arvutimängu „League of Legends“ looja Riot Gamesi stuudios valitseva meestekeskse õhkkonna. 

Peale artikli ilmumist lükkas Riot Games mitmed kirjatüki väited ümber, vabandas enda töötajate ees ning asus paljusid teisi kitsaskohti lihvima. Tundub, et sellest ei piisanud, sest Kotaku sõnul on üks praegune ja üks endine töötaja otsustanud stuudio kohtusse kaevata.

Hagi aluseks on justnimelt seksuaalne diskrimineerimine – hagejate väitel ei saanud nad (nagu paljud teised praegused naistöötajad) oma meeskolleegidega võrreldes samaväärset palka, samuti takistas nende sugu neil tõusta karjääriredelil. 

Peale Kotaku artikli ilmumist polevat stuudio kultuur väga muutunud, vaid seksistlik käitumine vohavat jätkuvalt. Ühe hageja, Jessica Negroni endine ülemus Geoff Chandler olevat näiteks väitnud, et (sooline ja rassiline) mitmekesisus ei tohiks olla Riot Gamesi prioriteediks, kuna videomängukultuur on valgete teismeliste poiste jaoks viimane pelgupaik.

Sellele lisaks väidavad Negron ja tema kaashageja, et Riot Gamesi sisekliimas on tavaline, kui kõrgemad meessoost ülemused saadavad teistele (peamiselt naistöötajatele) kolleegidele soovimatuid pilte enda peenisest, koostavad „Kuumim Riot Gamesi naistöötaja“ stiilis edetabeleid ja muud säärast.