Tartu Ülikool (mustas) - Kalev/Cramo.Foto: Aldo Luud
Korvpall
7. november 2018, 20:48

FOTOD | Kaheksakesi mänginud Kalev/Cramo surus Tartu ära

Kalev/Cramo alistas Eesti-Läti korvpalliliigas võõrsil Tartu Ülikooli 77:58 ja jätkab täiseduga. Poolaja võitis Kalev 43:35. Kalevi resultatiivseim oli Chavaughn Lewis 25 punktiga, Reggie Lynch lisas 22 silma. Tartu kasuks viskas Arnas Velicka 13 punkti.

Kalev/Cramo haaras esimese veerandiga soliidse eduseisu, 10 minuti järel juhiti 26:15. Ühisliigas on Kalevi kaitse käinud üles-alla, aga tartlastel oli tavapärastel rünnakutel raske skoorida. Peamiselt saadi punkte pärast ründelaudu või lahtise palli olukordi.

Kalevil oli Tanel Sokul ja Reggie Lynchil pärast esimest veerandit koos kaheksa punkti. Tõsi, ka Lynch sai paar korvi patuga pooleks.

Teise veerandi algus kuulus Kalevi ameeriklasest skoorimasinale Chavauhgn Lewisele. Vabavise, läbimurre ja tabav kolmene ning Kalevi edu paisus peaaegu 20 punktile.

Ent mäng polnud sellega läbi. Tartu vähendas tabavate kolmeste ja riskeeriva kaitsetegevuse toel vahe kuuele punktile ja poolajaks oli Kalevi edu 43:35. Kalevlaste peatreener Donaldas Kairys läks korra nii närvi, et küsis kohtunik Aare Hallikolt tehnilise vea. Enne seda oli tehnilisele lähedal varemgi Tartus närvid kaotanud Branko Mirkovic.

Donaldas Kairys (vasakul) pahadab kohtunik Aare Hallikoga. Foto: Aldo Luud

Teise poolaja alguses lükkas Kalev järgmise käigu sisse ja Tartu ei suutnud maa-ala kaitse vastu rohtu leida. 14:0 spurt Kalevile ja eduseis paisus 57:35 peale.

Pärast seda võitjas enam kahtlust ei tekkinud, aga platsil pinget jätkus. Kuus minutit enne lõppu läks väikeseks tõuklemiseks Chavaughn Lewise ja Rain Raadiku vahel, kohtunikud määrasid topeltvea. Viimastel minutitel usaldas Kairys platsile ka Kalevi pingipoisi Madis Soodla.

Kalevi poolelt ei teinud kaasa puhkust saanud Janari Jõesaar, jalavigastuse uuringu tulemusi ootav Ivan Almeida, varbavalu kurtnud Landen Lucas, kerge põlvevigastusega audis olev Kristjan Kangur ja põlvetraumast taastuv Erik Keedus. Lucase 3. novembrini kestnud katseaega pikendati kuu võrra. Vajadusel oleks Kangur olnud valmis platsile jooksma.

Kalev/Cramo vigastatute rivi. Foto: Aldo Luud

Tartu rotatsioonimängijatest olid mänguvalmis kõik peale Hendrik Eelmäe.

Kaheksast mängust kaheksa võitu saanud Kalev/Cramo jätkab Eesti-Läti liiga liidrina, nelja võidu kõrvale kolmanda kaotuse saanud Tartu langes kuuendaks.