Tanel Kangert.Foto: HEINZ-PETER BADER/Reuters
Jalgrattasport
7. november 2018, 19:52

Tanel Kangert valiti Eesti parimaks ratturiks

2018. aasta Eesti parimaks jalgratturiks meeste eliitklassis valiti uuel hooajal Education-Drapaci võistkonnas ratturikarjääri jätkav Tanel Kangert ja naistest Greete Steinburg (Spordiklubi Rakke).

U-23 vanuseklassi parimad olid Norman Vahtra (Cycling Tartu) ja Mae Lang (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi).

Klubidest riisus koore Kalevi Jalgrattakool, kes oli sel hooajal parim klubide absoluutarvestuses, samuti Eesti parim noorteklubi ning maastiku, treki ja cyclo-crossi klubi.

"Hooaeg oli meie rattaspordi jaoks kahtlemata edukas. On suur asi, et nii väiksest riigist nagu Eesti saame maailma kuulsaimatel suurtuuridel kaasa elada oma ratturitele, meie parimad olid edukalt esindatud ka nii EMidel kui ka MMidel. Eesti Jalgratturite Liidu järgmise hooaja prioriteet on käia kaasas maailmas toimuvate trendidega ning toetada traditsiooniliste rattadistsipliinide kõrval uusi ja kiirelt arenevaid alasid. Heaks näiteks võib tuua meie BMXi koondise kiire arengu viimasel kahel aastal. Eraldi märgiksin ära sel aastal spordiajakirjaniku Ivar Jurtšenko poolt tehtud dokumentaalfilmi "Mäed, mida polnud!", mis on kindlasti väga oluline samm rattaspordi populariseerimisel. Kindlasti tuleb järgmine hooaeg sellest veel edukam ja liit annab endast maksimumi, et saaksime ka edaspidi meie ratturite üle uhkust tunda," võttis Eesti Jalgratturite Liidu president Raivo Rand hooaja kokku.