TalTech-Riia VEFFoto: Martin Ahven
Korvpall
7. november 2018, 20:16

GALERII | Riia VEFile lahingu andnud TalTech hävis viimasel veerandajal

Olybet Eesti-Läti Korvpalliliigas andis TalTech kodusaalis lahingu Riia VEFile, kuid pidi siiski tunnistama külaliste 95:72 paremust. 

Lätlased alustasid mängu teravalt, pääsesid kiiresti 10:0 ja 13:2 juhtima ning tundus, et täna mänguks ei lähegi. Ehmatusest üle saanud TalTech suutsin end aga korralikult koguda ning juhtimagi pääseda. Avaveerandi lõpuks oli VEFi edu siiski minimaalne. 

Teist veerandaega alustasid teravamalt lõunanaabrid ning käristasid edu üheksale punktile. TalTechil oli aga taas vastus olemas ning pikale pausile mindi VEFi viiepunktilises eduseisus. 

Pärast poolajapausi nõelusid võõrustajad aga vahe nobedalt kinni pääsesid juhtimagi. Võrdselt kulgenud veerandaja lõpuks oli VEF neljaga peal. 

Siis sai TalTechi ramm otsa. Eelmisel nädalal VTB Ühisliigas Kalev/Cramost jagu saanud VEF kasvatas paari minutiga edu enam kui kümnele silmala ja mäng oli tehtud. Viimase veerandaja võitsid lätlased koguni 30:11.

TalTechi poolt ei teinud kaasa kaks põhitegijat Jaan Puidet ja Levi Martin Giese. Meeskonna parimaks tõusis Gregor Arbet 21 punktiga, Toomas Raadiku arvele kogunes 15 silma. VEFile tõi Andrejs Grazulis üleplatsimehena 22 punkti.  

Kolmandal kohal püsiv VEF sai ühe kaotuse kõrval kirja viienda võidu. TalTech on kaheksast matšist võitnud pooled, mis annab praegu kaheksanda koha.