Martin Dorbek (palliga).Foto: Aldo Luud
Korvpall
7. november 2018, 21:47

Kalev/Cramo pikendas tsenter Lucase katseaega

Martin Dorbek: oleksime pidanud kõik veerandajad võitma, aga Tartu poisid hullavad hästi (1)

Kalev/Cramo alistas Eesti-Läti korvpalliliigas võõrsil Tartu Ülikooli 77:58 ja jätkab täiseduga. Kalev läks avapoolajal korraks 18 punktiga juhtima, aga Tartu pääses mängu tagasi. Lõplikult pani Kalev paremuse maksma teisel poolajal.

“Lasime neil mängu tagasi tulla. Tartu on lauas agressiivne ja nad käivad terve mängu üle väljaku peale. Energiat läks kaduma ja meil oli probleeme Julius Kazakauskasega, See mees on kõva laualõvi,” ütles Kalevi kasuks neli punkti toonud Martin Dorbek.

Teise poolaja alguses lükkas Kalev järgmise käigu sisse ja Tartu ei suutnud maa-ala kaitse vastu rohtu leida. 14:0 spurt Kalevile ja eduseis paisus 57:35 peale. Pärast seda võitjas enam kahtlust ei tekkinud.

"Tegelikult peaksime kõik veerandajad võitma ja kohe alguses paremuse maksma panema. Aga teise veerandaja Tartu vastu kaotasime," sõnas Dorbek.

Platsil pinget siiski jätkus. Kalevlaste peatreener Donaldas Kairys läks korra nii närvi, et küsis kohtunik Aare Hallikolt tehnilise vea. Kuus minutit enne lõppu läks väikeseks tõuklemiseks Chavaughn Lewise ja Rain Raadiku vahel, kohtunikud määrasid topeltvea.

“Jah, aga tegelikult oli kihvt mäng. Rahvast oli palju ja uus saal on mõnus. Tartu poisid on tublid olnud. Ma ei tea, mis nende keskmine vanus on, aga nad hullavad päris hästi,” lausus Dorbek.

Kalevi poolelt ei teinud kaasa puhkust saanud Janari Jõesaar, jalavigastuse uuringu tulemusi ootav Ivan Almeida, varbavalu kurtnud Landen Lucas, kerge põlvevigastusega audis olev Kristjan Kangur ja põlvetraumast taastuv Erik Keedus. Lucase 3. novembrini kestnud katseaega pikendati kuu võrra.

Kairyse sõnul paistab Almeida tervisehäda olevat piisavalt tõsine, et teda mõneks ajaks platsilt eemale jätta. Teisipäeval peetavaks Ühisliiga kohtumiseks Poola klubi Zielona Goraga loodab Kairys kokku saada 9-10 mängumeest.