Mousesports tänavu maikuus toimunud ESL Pro League võistlusel.Foto: Reuters/Scanpix
Esport
8. november 2018, 10:41

MÕRAD RAUDRÜÜS? Segadus tiimikaaslastega on Robin „ropz“ Kooli meeskonna ebakindlaks muutnud

Slovakk Martin „STYKO“ Styk liitus mousesports organisatsiooniga esimest korda 2017. aasta augustis, asendades Denis „Denis“ Howelli, kes oli tiimi koosseisus üle kahe aasta mänginud. Mousesportsi „Counter-Strike'i“ meeskonnas mängib 2017. aasta aprillist alates ka kuulus eestlane Robin „ropz“ Kool.

Käesoleva aasta juunis saadeti STYKO soojenduspingile ja tema asenduseks osteti tiimilt Virtus Pro üle Poola staarmängija Janusz „Snax“ Pogorzelski. Tegemist on mitmel põhjusel ühe kurioosseima tehinguga „Counter-Strike'i“ ajaloos.

Esiteks oli nii Virtus Pro meeskondlik kui ka Snaxi individuaalne mänguvorm viimase aastaga stabiilselt langenud punkti, kus turniirivõitudega 3 000 000 dollarit kogunud tiim kaotas kvalifikatsioonides amatööridele. Teiseks oli Snaxi ostuhind väidetavalt 290 000 dollarit.

290 000 dollarit võib tunduda esmapilgul täiesti ebareaalse summana ühe arvutimängu mängija kohta, kuid näiteks enne mousesportsi restruktureerimist ja eestlasest ropzi värbamist, osteti mousesportsilt FaZe organisatsiooni poolt ära mängija Nikola „NiKo“ Kovač, seda väidetavalt 500 000 dollari eest.

FaZe'i jaoks tasus poolemiljoniline investeering 2017. aasta alguses end ära, sest NiKo värbamisest alates on nad turniirivõitudega kokku teeninud 2 356 000 dollarit. Kui Virtus Pro ja Snaxi vaheline leping oli tehtud ajal, mil Snax regulaarselt turniire võitis, siis pole võimatu, et antud üleostmise summa lepingu klauslisse ka kirja läks.

Snaxi üldine sooritus uues meeskonnas oli suuri ootuseid arvestades keskpärane. Kuigi kolme ja poole kuu jooksul suudeti võita üks suurturniir – ESL One: New York 2018, esikoha eest pärjati tiimi 125 000 dollariga.

Paljud fännid süüdistasid selles Snaxile antud mängurolli, kuna ta pidi mängima teisi toetavas positsioonis, mitte staarina tulerindel. Sama võib välja lugeda ka Snaxi enda seisukohast tema kirjutatud postituses: „Meie omavaheline mäng ei saanud enam nii edasi minna. Alguses olin rahul kõigega, kuid mitte hiljem, kui hakkasime tegema strateegiad. Ma tundsin ennast tiimi viimase mängijana, sest minu potentsiaali ei kasutatud õigesti ära. Kui STYKO mängis nii, siis mul on suur lugupidamine tema vastu, et ta sellega rahul suutis olla.“

Täna öösel (meie aja järgi kell kolm öösel) Chicagos toimunud Intel Extreme Masters XIII turniiril mängis tagasi tulnud STYKO oma uue esimese mängu mousesportsi ridades. Vastaseks oli USA, Kanada ja Brasiilia mängijatest koosnev Team Liquid, kellele kaotati parim kolmest seeria seisuga 2:1. Team Liquid on sama meeskond, keda Snaxiga koos mängides ESL New York turniiri finaalides võideti.

Mousesportsil on jäänud veel üks võimalus turniiril edasipääsemiseks, selleks peavad nad võitma Saksamaa meeskonda BIG ehk Berlin International Gaming. Mängu näeb täna 20:00 ESLi Twitch.tv kanali vahendusel.