Ratastoolicurlingu mängijad võistlusel Tallinn Cup.Foto: Eesti Invaspordi Liit
Talisport
8. november 2018, 14:59

Ratastoolicurlingu koondis püüab MM-piletit

Eesti ratastoolicurlingu võistkond osaleb homme Helsingis algaval MMi kvalifikatsiooniturniiril, eesmärgiks on seatud pääs finaalturniirile.

Koondise peatreeneri Erkki Lille sõnul on võistkonna ettevalmistus hea. "Nelja aastaga oleme arenenud arvestatavaks ratastoolicurlingu riigiks. Meie võistkond on teinud tublisti tööd ning hetkel oleme väljas oma parimas koosseisus," sõnas koondise peatreener. Homme kell 17.30 kohtub Eesti esimeses mängus Slovakkiaga.

Eesti võistkond mängib A-alagrupis, kuhu kuuluvad veel Tšehhi, Inglismaa, Itaalia, Sloveenia, Slovakkia ja Türgi. Turniir lõpeb 15. novembril, 14 võistkonnast pääseb finaalturniirile kolm. MM peetakse järgmise aasta märtsis Šotimaal Stirlingis maailma 12 parema võistkonna vahel, sel võistlusel jagatakse ka 2022. aasta Pekingi paraolümpiamängude kvalifikatsioonipunkte.

Eesti ratastoolicurlingu võistkonna koosseisu kuuluvad Signe Falkenberg, Mait Mätas, Andrei Koitmäe, Ain Villau ja kapten Viljar Villiste, pealik Lille kõrval on abitreener Sulev Lokk.