Kris Meeke.Foto: AFP/Scanpix
WRC
8. november 2018, 17:46

Toyotasse koliv Meeke süüdistab Citroeni: nad olid auto arendamises täiesti saamatud! (3)

Pärast tänavuse hooaja Portugali rallit Citroeni autoralli MM-tiimist vallandatud Kris Meeke rääkis intervjuus Prantsusmaa väljaandele Autohebdo oma endise tööandja suutmatusest auto arendada.

Põhja-Iirimaa piloot kritiseeris väljaütlemistes nii tiimi juhte kui ka insenere. "2017. aasta Sardiinia rallil suri auto välja. Näitasin inseneridele videoklippe ja küsisin, mida oleksin võinud teisiti teha. Vastust ma ei saanudki," ütles Meeke.

"Hiljem avastas insener geomeetrias vea, mis mõjutas auto käitumist. Lahenduse leidmine võttis aega terve aasta! Uuendatud auto tegi debüüdi alles 2018. aasta Soome rallil," lisas ta.

Meeke'i sõnul on tal raske öelda, kes korralageduses täpselt süüdi oli. "Ma ei saa metallitükki süüdistada. Võistkond peab endale selgeks tegema, mida on vaja muuta ja asjad teoks tegema. Kas ametis olid valed inimesed? Kas eelarve oli puudulik? Tõde pole mulle siiamaani räägitud," lausus tuleval aastal koos Ott Tänakuga Toyotas sõitev Meeke.

Lisaks tunnistas Meeke, et on senini oma vallandamise üle pahane. Eriti häirib teda viis, kuidas seda tehti.

"See tuli täiesti ootamatult. Kõige enam haavas mind Citroeni pressiteate sõnastus. Seal kirjutatud sõnad olid lapsikud," sõnas ta.