Pärnu keskmängija Karl-Martin Kask.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
8. november 2018, 20:56

Napp kaotus: Pärnul jäi Riia VEFi üllatamisest puudu neli punkti

Pärnu Sadama korvpallimeeskond kaotas Eesti-Läti liigas kodusaalis Riia VEFile 72:76.

VEF läks küll avaminutitega 11:3 juhtima, aga poolajaks oli Pärnu juba 46:40 ees. Kolmanda veerandaja alguses haaras VEF taas eduseisu, aga Pärnu ei andnud alla. Otsustava perioodi eel oli Pärnu ees 61:56.

Nagu eile TalTechi vastu, tegi VEF neljandal veerandaja alguses võimsa spurdi ja läks 72:63 ette. Saimon Suti kaugvise vähendas kaks minutit enne lõppu siiski vahe kahele punktile ja Henri Wade-Chatman tõi pool minutit hiljem 72:72 viigi majja.

Seejärel tabas VEFi viskekahur Artis Ate kolmese. Wade-Chatmani raske keskpositsioonivise ei tabanud ja lahtise palli olukorras otsustas kohtunik Tanel Suslov anda palli VEFile. Pärnu sai 10 sekundit enne lõppu võimaluse viigistada, aga rünnak lõppes pallikaotusega.

Pärnu resultatiivseim oli Mihkel Kirves 19 punkti ja 9 lauapalliga, Wade-Chatmani arvele jäi 18 punkti ja 9 lauapalli. Saimon Sutt viskas 17 punkti, aga tegi ka 6 pallikaotust. VEFile tõi kuus kolmest tabanud Andris Misters 29 punkti.

VEF on seitsmest mängust võitnud kuus ja turniiritabelis on Riia klubi kolmandal kohal. Juhib Kalev/Cramo (8 võitu, 0 kaotust), teine on Ventspils (7-1). Pärnu on nelja võidu ja viie kaotusega kaheksas.