Liverpooli jalgpallimeeskond on hea ja klubi maksab palju.Foto: SIPA/Scanpix
Jalgpall
9. november 2018, 13:06

Liverpooli jalgpalliklubi on müügis. Kui palju raha peab puuga seljas olema? (1)

Liverpooli jalgpalliklubi, kuhu veel natuke aega tagasi kuulus Ragnar Klavan, võib ühel hetkel omanikku vahetada. 69aastane ameeriklasest miljardär John Henry on andnud märku soovist tagasi tõmbuda.

Henryle kuulub ka USA pesapalliklubi, suurliiga MLB värske meister Boston Red Sox. Ajaleht New York Post teatab, et omanik on alustanud Liverpooli "passiivset müügiprotsessi". See tähendab, et ametlikult pole Liverpooli müüki kusagil välja kuulutatud, ent pakkumisi võib Henryle teha.

Ajalehe allika teatel on pakkumisi mõtet alustada 2 miljardist dollarist. "Kui ta saab õige hinna, on klubi müügis," lisas allikas. Pesapallimaailmas suurimate kuludega Red Sox jäi MLB võitmisele vaatamata tänavu kahjumisse. Kas selle ja Liverpooli müügisoovi vahel on otsene seos, pole teada.

Henry omandas Liverpooli 2010. aastal "kõigest" 477 miljoni dollari eest. Ajakiri Forbes hindas hiljuti klubi väärtuseks 1,9 miljardit. Samas kirjutas augustikuus ajaleht Daily Mail, et araabia šeik Khaled Bin Zayed Al Nahayan püüdis koos Hiina partneriga umbes aasta tagasi osta Liverpooli, kuid tehingut ei toimunud. Liverpooli omanikfirma Fenway Sports Group teatas augustis, et klubi polnud aasta eest müügiks. Nüüd aga olevat olukord muutunud.