Eestlannade parima tulemuse eest hoolitses Kristina Kuusk. Foto: Robin Roots
Vehklemine
10. november 2018, 18:14

Täiendatud lõpptulemustega kell 18.14!

KAHJU! Eestlannadel Tallinna Mõõgal esikaheksasse asja polnud (3)

Sel nädalavahetusel peetakse Tallinnas naiste epeevehklemise MK-etapp "Tallinna Mõõk". Individuaalturniiril eestlannadel kaheksa parema sekka asja polnud. Meie parima tulemuse eest hoolitses Kristina Kuusk, kes jõudis kaheksandikfinaali. Julija Beljajeva ning Katrina Lehis piirdusid teise ringiga ehk jõudsid 32 parema hulka. 

Kaheksandikfinaalid

Kristina Kuuse kolmanda ringi vastane, hiinlanna Yiwen Sun alustas kohtumist täpselt samamoodi nagu eelmise ringi matši Beljajevaga, kaitsvalt ning kontratele lootes. Minutilise matši järel õnnestus Kuusel seda aga ära kasutada ning 1:0 ette pääseda. Avaperiood lõppes siiski aga 1:1 viigiga.

Teisel perioodil otsustas hiinlanna vahelduseks ka ise veidi agressiivsust üles näidata ning pääses selle toel ka 3:1. Pärast puhvri saavutamist tõmbus ta aga tagasi kaitsesse ning Kuusk suutis perioodi lõpuks vahe 4:5 peale vähendada.

Paraku rohkemaks eestlanna võimeline polnud, sest kaitses üliosav hiinlanna suutis temale tekkinud kontrarünnakuid ära kasutada ning matši 15:11 endale kallutada.

Teine ring

Kuusk alistas venelanna Irina Ohhotnikova 15:13. Kahe kolmandiku järel oli Kuusk 6:5 ees, kuid leidis ennast otsustava perioodi keskel 10:12 kaotusseisust. Eestlanna lõpp oli siiski parem ja nii pääses ta 16 parema sekka.

Maailma edetabelis kaheksandal kohal olev Lehis alustas hiinlanna Chengzi Xu rahulikult ning passiivsuse tõttu lõpetas kohtunik avaperioodi juba minutilise vehkluse järel. 

Teisel perioodil muutus Lehis agressiivsemaks, kuid paraku ei leidnud ta oma torgetega vastast üles. Osavalt kaitsnut hiinlanna sai kontrate pealt 4:0 ette, kuid viimasele perioodile läks Lehis vastu -2 (3:5) pealt.

Eestlanna ei suutnud hiinlanna kaitset läbi hammustada ning vastane pääses taas neljaga ette (3:7). Lehise püüdlikust ilmestas ka fakt, et ühel rünnakul langes ta põrandale spagaati, kuid paraku ei toonud see endaga kaasa ühtegi edukat torget. Nii pääseski 15:5 võiduga 16 parema sekka Xu. 

Ka Beljajeva ning teise hiinlanna Yiwen Suni vaheline matš algas passiivselt ning pärast kaht perioodi oli peal hiinlanna 3:1. Beljajeva suutis aga viimase kolme minutiga 5:5 välja võidelda ning nii otsustati edasipääseja otsustava torkega. Seal saatis paraku edu hiinlannat. 

Esimene ring

Lehis juhtis avaringis Hong Kongi vehkleja Yik Hei Coco Lini vastu 7:1, aga lasi vastase 7:5 peale järele tulla. Lõpus oli siiski eestlanna kindel ning edenes topelttorgete toel 12:10 järgmisesse ringi. Tema järgmine vastane on hiinlanna Chengzi Xu.

Beljajeva sai prantslanna Josephine Jacques Andre Coquini vastu kärmelt 2:0 ette ning võitis avaperioodi 4:2. Teisel perioodil suutis eestlanna oma edu veel torke võrra suurendadagi (9:6). Kuigi vastane suutis korra veel Beljajevast ühe torke kaugusele tulla, kuulus matš siiski eestlannale 15:11. Järgmises ringis ootab teda hiinlanna Yiwen Sun.

Kristina Kuusk läks oma avaringi kohtumises vastamisi venelanna Tatjana Andrjušinaga. Esialgu oli eestlanna kohtumises tagaajaja rollis. Teise perioodi keskel pääses Kuusk esmakordselt (4:3) juhtima ning pärast seda tundus, et matši saatus on otsustatud, sest ta suutis aegamisi oma edu kasvatada. Seisul 12:9 tunduski võit Kuusele minevat, kuid venelanna tegi marulise lõpu.

15 sekundit enne lõppu vahendas Andrjušina vahe minimaalseks (11:12). Sellele vastas omakorda Kuusk, kes pääsedes 13:11 ette, kuid neli sekundit enne lõppu sulas edu taas minimaalseks. Metsikult üritanud Andrjušina suutis koos lõpusireeniga veel ka Kuuske torgata, kuid meie õnneks kohtunikud seda ära ei lugenud. Kuuse järgmine vastane on venelanna Irina Ohhotnikova.

Neljanda eestlannana põhiturniirile jõudnud Veronika Zuikova esimeseks vastaseks oli Londoni võistkondlik olümpiahõbe, korealanna A Lam Shin. 24aastane eestlanna näitas avaperioodil intsiatiivi, minnes mitmel korral juhtima. Kuni seisuni 6:6 kulgetigi võrdselt, kuid pärast seda võttis kogenud vastane kindlalt oma ning edenes 15:9 võiduga järgmisesse ringi.

64 sekka ei pääsenud teiste seas Irina Embrich, Erika Kirpu ja Nelli Differt.

Ühtlasi katkes niimoodi eestlannade imeline seeria kodusel MK-etapil. 2016. aastal jõudis meie mõõgapiigadest poodiumile Irina Embrich, mullu kordas seda Julia Beljajeva.

* * *

Finaal kujunes seekord Aasia siseasjaks, korealanna Hyojung Jung alistas Hongkongi vehkleja Man Wai Vivian Kongi 10:6. Poolfinaalis oli Jung olnud 9:8 üle itaallannast Alberta Santucciost ning Kong 4:3 hiinlannast Sun Yiwenist.