Kristina Kuusk. Foto: Laura Oks.
Vehklemine
10. november 2018, 15:29

Enda esitust kolmega hinnanud Kuusk: viie saan siis panna, kui maailmameistriks tulen või MK-etapi võidan (1)

Kolmandat korda Eestis toimunud naiste MK-etapil „Tallinna Mõõk” tegi eestlastest parima tulemuse mullune EM-hõbe Kristina Kuusk, kes jõudis 16 parema sekka. Kaheksandikfinaalis sulges tema tee Yiwen Sun, kes oli ring varem konkurentsist lülitanud ka Julia Beljajeva.

Kuigi vastase üldine stiil oli Kuusele teada, üllatas hiinlanna teda oma täpsusega. „Kõik, mis ta plaanis teha, selle ta ka tegi ära,” kommenteeris eestlanna oma matši. „Selles mõttes kiidan teda, kuna ta ei andnud mulle eriti variante, et saaksin oma torkeid ära teha. Ka videost vaadates ütleks, et ta vehkles väga ägedalt.”

Millise hinde annaks ta videopildi põhjal aga endale? „Kolme,” oli eestlanna kärme vastus. Ometi see ei tähenda, et midagi konkreetselt kripeldama oleks jäänud. Lihtsalt eesmärgid olid kõrgemad kui kaheksandikfinaal.

„Viie saan anda siis, kui maailmameistriks tulen. Tänases kontekstis siis MK-etapivõitjaks,” leidis ta. „Siis võinuks samamoodi stabiilsem olla. Mul tuli ikkagi igas matšis langus sisse. Vehklemises on ikka nii, et see, kes kaotusseisus on, peab mingil hetkel ennast muutma. Kui ta seda aga teeb ja sa kohe aru ei saa, siis võib palju juhtuda.”

Lisaks kuuele alagrupimatšile pidi Kuusk eile vehklema ka eelringe ukrainlanna Katerina Tšorni ja prantslanna Auriane Malloga, mis ta tänaseks veidi tühjaks pigistasid. „Eile oli ikka täielik hullumaja mul ja täna saali tulles oli küll tunne, et ei tea, kust jõudu võtta. Tundub, et ikkagi ei taastunud ära nii lühikese ajaga,” nentis eestlanna, kes lisas et lahtivehklemine tuleb talle üldjuhul siiski kasuks. „Mul kasvab agressiivsus ikkagi iga matšiga.”

Kuigi enda lõppkohaga Kuusk rahule ei jäänud võiks väikese mööndusega ta siiski enda turniiriga rahule jääda. Langesid ju teised kaasmaalased veelgi varem konkurentsist, mistõttu noppis tema koduselt MK-etapilt enim edetabelipunkte, mille alusel (teoreetiliselt) epeekoondis kokku pannakse.

Eestlanna selle väitega aga nõustuda ei taha. „Ma ei võta seda niimoodi. Ma ei vaata juba ammu, mida teised teevad. Tuleb jälgida, mida ise teed,” sõnas ta. „Kui vehkled hästi, siis saad koondisesse. Kui aga kehvasti, siis sinu koht polegi seal. Nii lihtne see ongi ja süüdistada saad ainult iseennast. Selles pole ju midagi uut, et kui tahta spordis midagi saavutada, siis tuleb teistest lihtsalt parem olla.”