Levadia vs Flora 2:1.Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
10. november 2018, 16:05

Flora peatreener viimastel minutitel punktide kaotamisest: see on suurem murekoht (1)

Eesti läbi aegade edukaimad jalgpalliklubid kohtusid täna Kadriorus, kus Levadia tuli kaotusseisust välja ja võitis Kirill Nesterovi 88. minuti tabamuse toel 2:1 Florat. Samal ajal alistas Nõmme Kalju Hiiul 4:1 Narva Transi ja krooniti Eesti meistriks.

Veel hommikul oli kolmel meeskonnal teoreetiline võimalus tšempioniks tulla, kuid lõpuks pani Kalju oma trumbid maksma ja võttis kindlalt oma.

"Kõigepealt tahangi Nõmme Kaljut õnnitleda. Nad ei kaotanud hooaja jooksul ühtegi mängu ja väärivad esikohta," ütles Levadia juhendaja Aleksandar Rogic pärast võidukat matši.

"Meie jaoks oli väga oluline hooaeg positiivselt lõpetada. Suurema pingega mänudest peab õppima. Derbisid ja hooaja viimaseid mänge mängitaksegi natukene teistmoodi reeglitega," arutles ta.

Levadia vs Flora 2:1. Foto: Stanislav Moškov

"Usun, et tänast mängu oli hea vaadata, sest mõlemad meeskonnad tegid suurepärase etteaste. Tahan kiita ka Flora mängijaid ja treenereid. Nende vastu on alati raske."

Levadia vajas tiitlilootuste elus hoidmiseks seda, et Trans võidaks Nõmmet, kuid Kalju pani asjad kiiresti paika. Rogic tunnistas, et andis oma tiimile poolajal teada, et nõmmekad on kindlalt juhtimas. "Ütlesin, et seal on seis 2:0. Usun, et see aitas meil teist poolaega pingevabamalt mängida."

Flora peatreener Jürgen Henn oli vastupisiselt Rogicile üsna löödud olekuga: "Väga pettunud. Võimaluste poolest oleksime ju vähemalt viiki väärinud. Oleks Levadia väga üle olnud, aga... Seda enam on seda raske kohe seedida.

Oleme kolmes-neljas mängus just lõpuga punkte kaotanud ja see on kindlasti asi, mida peame järgmisel hooajal parandama. Kuidas tulemust meeskondlikult või ka personaalsel tasandil lõpus kinni hoida. See on suurem murekoht."

Levadia vs Flora 2:1. Foto: Stanislav Moškov

Flora väravakütt Frank Liivaku tõdes samuti, et mängu lõpud vajuvad Floral liiga tihti ära. "Eks see oli tüüpiline derbi. Stsenaarium oli tuttav: meil oli rohkem võimalusi, aga punktidega läksid koju nemad. Ma ei tahaks kogemuse taha pugeda. Muidugi on meil võrreldes teistega noor tiim, aga sinna ei saa midagi teha."

Nesterovi värav tähendas, et Levadia lõpetas aasta hõbemedalitega, Flora leppis pronksiga.

Standings provided by Sofascore LiveScore