Dimitris GiannakopoulosFoto: Instagram
Korvpall
10. november 2018, 18:48

Korvpalliskandaal Kreekas: Panathinaikose boss süüdistas Olympiacost kohtunikele raha pakkumises ja seadis klubi koha Euroliigas löögi alla

Korvpalli Euroliiga vooru ägedaim vastasseis peeti eile õhtul Ateenas, kus kohalik Panathinaikos alistas Pireuse Olympiacose 93:80. Ent pärast kohtumist on kired lõkkele löönud panustamise või altkäemaksu teemal ning äsja nõudis Olympiacos suure konkurendi eemaldamist Euroliigast!

Milles asi? Nimelt seisab mängu esimese kohtuniku, hispaanlase Miguel Angel Perezi allkirjastatud ning portaali Eurohoops vahendatud raportis: "Pärast teise veerandaja lõppu ootas kodumeeskonna omanik (Mr. Giannakopoulos) meid koridoris ja ütles: "Teame kõike - mitmel korral -, teame, et panustasite 20 000, poolakas panustas 20 000, itaallane panustas 20 000 - mitmel korral -, ainult hispaanlane on aus. Saadame kõik selle Bertomeule ja Stokesile."

Jutt on siis lisaks Perezile mängu teenindanud itaallasest Carmelo Paternicost ja poolakast Jakub Zamojskist, Euroliiga tegevjuhist Jordi Bertomeust ja kohtunikebossist Richard Stokesist.

Veidi hiljem tegi Panathinaikos avalduse, kus teatati, et Dimitris Giannakopoulost mõisteti valesti ning tegelikult ei maininud ta panustamist, vaid öelnud, et Olympiacos on kummalegi nimetatud kohtunikest pakkunud 20 000 eurot!

Selle peale läks hari punaseks Olympiacose klubil, kes esitas täna Bertomeule nõudmise eemaldada Panathinaikos Euroliigast.

Olympiacose avaldus (lühendatult): "Dimitris Giannakopoulose ja Panathinaikose eilne ametlik teade, mis puudutas meie meeskonna poolt Euroliiga kohtunikele Paternicole ja Zamojskile altkäemaksu pakkumist, ületab kõiki valetamise ja laimamise piire. Võtame viivitamatult tarvitusele kõik abinõud tõe jaluleseadmiseks ja Olympiacose kristallpuhta maine hoidmiseks.

Nõuame Mr Bertomeule ja Euroliiga spordikohtule saadetava kirjaga alatu pealekaebaja ja ründaja Dimitris Giannakopoulose ja Panathinaikose viivitamatut eemaldamist võistluselt vastavalt Euroliiga selgele distsiplinaarkoodeksile."

Võib meenutada, et Giannakopoulos on ka eelmistel hooaegadel esitanud Euroliiga aadressil erinevaid süüdistusi. Mullu ähvardas ta oma klubi liigast ära viia, kuid pooled jõudsid siiski leppimiseni.