Eesti vehklejad seekord poodiumile ei kerkinud. Foto: Stanislav Moškov
Vehklemine
11. november 2018, 15:52

GALERII | Vehklejad kaotasid kodusel turniiril veerandfinaalis (1)

Eesti epeenaiskond avas täna oma MK-hooaja, tulles rajale kodusel "Tallinna Mõõgal". Võitu seekord koju ei suudetud jätta, sest veerandfinaalis jäädi alla USAle. Kohamatšides tuli leppida hiljem kuuenda kohaga. Eesti oli viienda koha kohtumises Ukraina vastu suurem osa ajast tagaajajarollis. Ankrunaine Katrina Lehis sai kaaslastelt teatepulga üle minimaalses 15:16 kaotusseisus ning kuigi 18 sekundit enne lõppu oli Eesti veel 23:22 peal, suutis Ukraina viigistada. Matši võitja otsustati lõpuks lisaajal otsustava torke peal ning ka seal saatis edu ukrainlannasid.Eelnevalt oli Eesti 5.-8. koha matšis alistanud Itaalia koondise 30:28.

Veerandfinaal

Kui eelmisel aastal toimunud MMil oli USA koondis meie vehklejatest üle kõige napimalt 24:23, siis Kalevi spordihallis suutsime ameeriklannadega sammu pidada vaid kaks esimest minimatši, mille järel oli seis 6:6.

Pärast seda hakkas vahe aga iga matšiga kärisema ning viimaseks minimatšiks oli ameeriklannade edu juba üksteist torget (40:29) ning kuigi ankrunaine Lehis üritas ulmelist tagasitulekut, sai kohtumine lihtsalt enne läbi. USA edenes poolfinaali 45:37.

Eestlannade saldo vs USA: Beljajeva -4, Kuusk -2, Embrich -6, Lehis +4

Kaheksandikfinaal

Teise ringi kohtumine Hong Kongi koondisega kujunes esiti võrdlemisi passiivseks ning pärast neljandat minimatši oli Eesti peal vaid 7:6.

Seejärel suutis Katrina Lehis aga meie naiskonnale neljapunktilise edu välja võidelda, mille pealt mindi ka viimasesse minimatši. Ankrunaiste duellis suutis Lehis eilse hõbedaomaniku Man Wai Vivian Kongi vastu edu isegi suurendada ning Eesti pääses 29:23 võiduga veerandfinaali. (Beljajeva 0, Kuusk +1, Lehis +5)

Veerandfinaalis tuleb eestlannadele vastu valitsev maailmameister USA. Hiinas toimunud MMi veerandfinaalis tuli meie vehklejannadel vastu võtta valus 23:24 kaotus.

Avaring

Tänavusel turniiril oli eestlannade esimeseks vastaseks Austria koondist, kellest meie naise kindlalt 45:28 üle olid. Rajal käisid kõik neli naist, Julia Beljajeva jäi kolme minimatšiga +3 peale, ankrunaise rollis olnud Katrina Lehis +2 peale. Kaks korda käis rajal Irina Emrbich (+9) ning korra Kristina Kuusk (+2).